Wysłany: 2019-10-17, 16:59 Moja Siwa za mniej niż średnia krajowa .
Jak w tytule. Sprzedaję swoją renię. Model V6 Injection Automat 1990r.
WADY :
Stan : zaniedbany
Blachy/lakier: stan średni. Rdza z tyłu pod spodem nad wahaczami. Oczywiście w innych miejscach też się znajdzie. W zeszłym roku naprawa podłużnicy pod fotelem pasażera i "pokrywa" dolna podłużnicy kierowcy. Inne ogniska mniej istotne obecne.
Z zewńątrz jak widać. Po małej kolizji z prawej strony ( babka cofając , wjechała w drzwi . Jest dokumentacja ) .
Drobne usterki elektryczne polegające na czyszczeniu, poprawieniu kostek, styków.
Pęknięta przednia szyba i przeciekająca. Nie wiem z jakiego powodu ( i/albo antena ). Uszczelniałem z zewnątrz silikonem ale coś poszło nie tak . Nowa szyba dostępna w Polsce za 220zł o ile dobrze pamiętam.
Podsufitka wisi
Wyposażenie :
ABS ( sprawny , ale przy dohamowywaniu załącza się pompa . Tylne wieńce do wymiany
KLIMATRONIK ( zaciśnięty w tym roku nowy wąż , dziurawa chłodnica , reszta sprawna )
TEMPOMAT
4x SZYBY ELEKTRYCZNE ( tylne zastane mechanicznie )
EL. LUSTERKA
DOMYKANIE KLAPY
EL FOTELE ( pasażera też góra dół )
RADIO ( działa jak chce )
PODSWIETLANE OBA DASZKI P. SŁONECZNE
SYNTEZER z językiem francuskim
itd.
Układ napędowy w pełni sprawny . Silnik po wymianie uszczelek pod głowicami. Zgniły ze starości. Zalany pełnym syntetykiem. Jest dokumentacja. Skrzynia automat AR4, działa bez zarzutu. Zawieszenie bez luzów. Koła na komplecie opon FULDA w oryginalnym rozmiarze.
Dodatkowo instalacja LPG II generacji , nie sprawiająca problemów . Do zbiornika wchodzi 50l ( podwieszany, ważny jeszcze kilka lat ) . Spalanie w trasie ok. 13l /100 przy ok. 130km/h .
Naprawy i wymiany w ostatnim czasie :
Przegub zewnętrzny
Linki ręcznego
Klocki przód
Sztywne przewody hamulcowe tył
Uszczelki głowic
Nowe amortyzatory przód - Monroe - gazowe
Auto używane już rzadko , ale nie ma z nim żadnego problemu. Pali od strzału i dowozi na miejsce.
OC i Przegląd ważny , ale nie pamiętam do którego miesiąca 2020.
Przebieg cięzko ocenić bo albo ok. 350tyś albo 650tyś . Licznik resetował się na pierwszym Pieczeniu Ziemniaka ( jest film ) .
Do kompletu dodaję :
Maska przód w kolorze
Tylna klapa z wysokim spojlerem w kolorze
Błotniki przednie w kolorze
Drzwi prawy tył . Kompletne w kolorze
Drzwi prawy przód , gołe do zmiany koloru
Wykładzina podłogowa w bdb stanie
Komplet kół zimowych , na felgach alu
Skrzynia automat AR4 uszkodzona ( koszt części do naprawy ok. 500zł )
I trochę innych części mechanicznych .
Na razie wrzucam tylko na forum , ale za kilka dni wrzucam w świat .
Cena : 2500zł bez negocjacji .
Spotykamy się . Robimy jazdę testową i tyle. Wszystkie największe wady opisane.
[ Dodano: 2019-10-20, 13:52 ]
Z PW są jakieś problemy więc podaję telefon 600384008
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Malacz z 81r z tym małym licznikiem i felgami stożkowymi.
Ogólnie śmigał co końca do kiedy go nie rozłożyłem na części w celu renowacji No ale od tamtego czasu nie mam czasu się tym zająć i tak samo go sprzedać więc nadal go nawet nie ogłosiłem
Wydaje mi się ż to całkiem dobra baza do ogarnięcia.
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum