Czy jest ktoś z okolic Katowic lub z woj. Śląskiego, ze sprawnym silnikiem krokowym w swojej Reni? Potrzebowałbym podmienić na chwilę żeby wyeliminować/potwierdzić usterkę. Podjadę gdzie trzeba
Odświeżam temat. Silnik krokowy mam na pewno sprawny, na zimnym silniku czujnik przy przepustnicy ma 299 Ohm, ten przy termostacie - 307 Ohm. A wolnych obrotów dalej brak.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2008-06-03, 07:33
Sprawdziłeś silnik i czujniki , ale musisz sprawdzić połaczenia tych elementów z komputerem wtrysku, bo to jest najwazniejsze. Oprócz czujnika przy termostacie jest jeszcze czujnik temperatury powietrzxa zasysanego i on tez jest równie wazny jak pozostałe.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2008-06-04, 12:08
Diabli wiedzą gdzie Ty masz ten czujnik. Musialbym to pomacac. Być moze to ten ktory pomierzyłeś. Musi on sprawdzac powietrze w kanale dolotowym badz w okolicy przepustnicy.
Wogole u Ciebie bedą jaja ze znalezieniem wolnych obrotów bo w Twoim wypadku w dolocie wystepuje cisnienie a nie podcisnienie jak to jest w silnikach wolnossacych, ale poszukałbym nieszczelności bo być moze tutaj jest problem.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
A to nie będzie ten czujnik zamontowany w przepustnicy ? Właściwie znajduje się on tuż za przepustnicą. Przynajmniej u mnie (Z7W) jest takowy w tym miejscu.
Imię: Sig Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Lut 2007 Posty: 372 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-06-25, 20:59
Niestety kable i świece odpadają ponieaż są nowe kupione w ASO ok 2 miesiecy temu
nie jest to przebicie po masie bo jak wyjmę antene to problem znika natomiast antena zbiera jakies syfy z pod maski ale od jskiego urządzenia one mogą być to już nie mam pojęcia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum