R25: Safrane 2.0 16V Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 13 Maj 2005 Posty: 196 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-23, 19:03
Spoko napisz do nich ,ja od nich kupilem piasty ktorych nie mieli wystawionych na stronie . Po rozmowie telefonicznej wystawili je na sklepi internetowy . Przy kupnie 2 sztuk mozna się targować
Areckicz! Od przybytku głowa nie boli, to że te piasty są z ABS w niczym nie przeszkadza, gorzej byłoby odwrotnie. Ważna jest ilość otworów na śruby mocujące koło. Są wersje na 5 i 4 otwory + 2 montażowe. Oferowane piasty są w tej ostatniej wersji.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2009-06-23, 20:42
No własnie bo 5 otworowe są w zasadzie niedostępne poza ASO. Nie tak dawno szukałem , oczywiście nie obdzwoniłem calej Polski ale większe hurtownie tak .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2009-06-23, 21:58
No jeśli komputer ABSu masz , pompę, i czujniki z przodu i z tyłu to jak najbardziej powinno działać. Z tym że nie wiem jaką szybkośc reakcji będzie miał ABS przy bębnach ale wielkiej roznicy nie powinno być. Nie wiem też czy piasta z ABSem bedzie pasować do bębnów o czym wspomniał Adam .
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2009-06-23, 22:14
Wszystko mam bo ,miałem ABS tylko zmieniłem zawieszenie na słabsze na cztery śruby z bębnami z tyłu bez ABS`u ale chyba raczej wróce do mocniejszych hamulców
Dostałem dzisiaj paczkę z piastą i zabrałem się ochoczo do pracy przy likwidacji warkotu w lewym kole z tyłu. Prozaicznie prosty scenariusz zmusił mnie do rewizji planów. Już było wszystko rozebrane. Zdjęte koło zdjęty zacisk, odkręcone śruby tarczy i.... I te dwie cholerne śruby mocujące jarzmo zacisku. Śruby, jak śruby ale ten łepek 18. Niestety nie miałem nigdy Warszawy, Nysy, Syreny, ani Wołgi lub choćby Gaza czy Ziła. Co gorsza nikt z moich podręcznych znajomych też nie. Stąd brak takiego klucza. Tu ukłon dla francuskich inżynierów! Jak kiedyś wymieniałem sprzęgło to też miałem nieplanowaną kąpiel, żeby rowerkiem pojechać do porządnego sklepu po 16-stkę. Ale to jest jeden z elementów egzotyki. Kochane auta ale "oryginały". To trzeba kochać albo nienawidzić! My należymy do tych pierwszych. Klucz już mam i jutro robię drugie podejście.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum