R25: Renault Twingo I PH I 1.2 8V
Imię: Sig
Wysłany: 2008-06-04, 16:54
Lakiernik napisał/a:
a to pierwsze słyszę, nic prawdopodobnego. Może kwestia różnicy struktury bezbarwnego ale napewno nie odcieniu, chyba ,że kładąć na ostro jakis diamontop z sikaczem krajowym.
Można i cieniować ale też bardzo ważne jest ciśnienie, bo przy perłach można niechcący wybić ziarno.
Osobiście polecam tylko produkty Goldcara. Wszystko testowałem, i wybrałem nejlepsze.
Pracowałem na SpiesHecker i jakoś bez rewelacji obecnie pracuje na produktach Autocolor i jestem zadowolony jest to firma która jako pierwsza stworzyła aqua base i podkład utwardzany pod promiennikiem uv czas schnięcia 2-min
a to jaki odcień ma klar zależy czy dolewamy antysilikonów czy nie niestety czasem jest to nieuniknione
odcień zależy też czy używamy klaru expresowego czy zwykłego ale to sam powinieneś wiedzieć
a obecnie na rynku liczą siętylko 2 firmy produkujące lakiery
Dupoint i Autocolor
Dobre cieniowanie zależy od umiejętności lakiernika .
Pracowałem na SpiesHecker i jakoś bez rewelacji obecnie pracuje na produktach Autocolor i jestem zadowolony jest to firma która jako pierwsza stworzyła aqua base i podkład utwardzany pod promiennikiem uv czas schnięcia 2-min
a to jaki odcień ma klar zależy czy dolewamy antysilikonów czy nie niestety czasem jest to nieuniknione
odcień zależy też czy używamy klaru expresowego czy zwykłego ale to sam powinieneś wiedzieć
a obecnie na rynku liczą siętylko 2 firmy produkujące lakiery
Dupoint i Autocolor
Dobre cieniowanie zależy od umiejętności lakiernika .
Niestey nie zgadzam sie z Tobą.
To ,że schnie w 2 min nie oznacza ,że jest najlepszej jakości. Myśłę ,że słowo idcień mylisz ze słowem przejzystość i wylewność. bezbarwny inaczej wylany tworzy inną strukturę, która inaczej odbija światło, stąd obecnie robi się na nowych samochodach duże mory, podobno lepiej się swiecą..
Co do firm wystarczy przeanalizować obrót mieszalni. Myślę ,ze obecnie CSV mało kto dorównuje.
_________________ Jedyną wadą r25 jest to ,że już jej nie produkują...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum