Moja renia dostała gwiazdkowy prezent. Naprawę wszystkiego, co mnie wnerwiało.
Dziś odebrałem.
Szybki quiz. Ile to razem kosztowało?
przewód ham. gumowy- 4 szt
cylinderki ham. 2szt
przewod ham. metalowy- 4 szt
korektor siły hamowania- nowy
tarcze ham. przód 2szt
klocki- kpl.
szczęki ham. tył- 2 szt
piaskowanie i malowanie proszkowe bębnów ham.
sprężyny tył
amortyzatory tył
śruba drążka stabiliz. z kompletem gum i podkładek (24szt)
regeneracja tarczy sprzęgła
wymiana skrzyni biegów i przegląd
tuleja sprzegła
uszczelniacz wału korbowego
uszczelniacz skrzyni biegow- 3 szt
olej skrzyni biegów
sworzeń dolny wah. zwrotnicy.
i do tego robocizna mechanika.
ile to jest warte według Was?
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Skoro padły 3 odpowiedzi- podaję rozwiązanie.
Szopen i Konrad sÄ… jednakowo oddaleni od rzeczywistej kwoty.
Faktycznie zapłaciłem teraz za wymienione roboty i części równe 4000. Ale jeśli się doliczy części, które kupiłem wcześniej i teraz dałem mechanikowi do zamontowania (skrzynia, bębny)- cena łączna wyniesie 4500 pln.
Następne kroki w dążeniu do perfekcji w maju.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
Janusz, oj zaraz sprawdzę ile by to wyszło faktycznie. Nie wiem tylko ile u nas kosztuje malowanie bębnów i za ile można załatwić skrzynie.
Od razu mówię, że za tarcze sprzęgła przepłaciłeś na maxa bo u nas wychodzi, że całe sprzęgło kosztuje 443zł. VALEO oczywiście. Czyli jak oryginał.
A więc tak bez przewodów hamulcowych metalowych (podejrzewam, że są z metra i chodzi o te z metalowymi końcówkami na końcach z gwintem, groszowa sprawa liczmy po 15zł za szt), bez skrzyni, bez zimeringów skrzyni i sworznia.
Cena wynosi 2873 PLN. Skrzynia według mnie kosztuje nie więcej niż 500 PLN. Ten sworzeń groszowa sprawa. I podejrzewam, że na tą kwotę jakiś rabat. A 627 PLN za robocizne licząc bez rabatu za części to wydaje mi się dużo (jeżeli robiłeś po znajomości).
Cena części mogłaby być niższa, ale wybrałem części z półki między średnią a wyższą, można powiedzieć średnio wyższej
[ Dodano: 2006-12-22, 09:37 ]
Aha i jeszcze jedno, ogólny koszt jest porażający bo wszystko zostało załatwione przez amorki + sprężyny bo 1320 PLN, no i tarcza sprzęgła 531zł
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
sama robota kosztowała 1500.
malowanie bębnów 100,
skrzynia 450. plus przegląd- nie wiem ile szczegółowo.
doszedł olej skrzyni biegów, całkowita wymiana plynu hamulcowego i olej silnikowy przy okazji- zapomniałem dopisać (elf synthese)
i korektor sily hamowania.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
ja zaprzestałem liczyć cały czas coś dochodzi ale na szrocie dostałem pikne fele od ph1,normalnie nówka funkiel nie śmigane,udało się potargować bo facet niewiedział od czego są hehe35 zeta za sztuke to darmocha,oczywiście 14 calowe
a czy moze ma ktos informacje czy da sie kupic fabrycznie nowe plastiki progowe??
bo w mojej myszce sa troszke podrapane i chetnie bym je sobie wymienil na nowe
jeśli chodzi Ci o plastiki wewnątrz pojazdu- to jest taki pojedynczy element (oba progi przy drzwiach i kawałek słupka środkowego- to na pewno jest dostepne w serwisie. uruchom dialogysa, albo popros Zulusa. Sprawdzić cenę warto, czasami mają szokująco niskie ceny. Ale raczej czeka Cię szukanie lepszych na szrotowiskach. Ja do Francji po tapicerkę się kiedyś wybiorę.
moze razem poszukamy jadac na zlot do Francji??
ostatnio przejezdzajac przez ten kraj odwiedzilem kilka szrotow ale byla tam tylko jedna zezlomowana renia i to w dodatku w baaardzo kiepskim stanie...
albo ja trafilem na taki szrot
marzę o takim wypadzie. trzeba kolegę wouezza poprosic o pomoc. mi juz zresztą pomógł- muszę mu punkt dodać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum