Oto następny odcinek z cyklu "ile warte są nasze limuzyny"
Zakup silnika rezerwowego J7R- wybitnie tanio 300 zł + koszt trasy wawa- lublin- wawa (będzie jako dawca organów)
Zakup kolektora wydechowego- 50 zł+ przesyłka
Zakup emblematów "monaco" (3 szt) 30 zł + koszt 160 km dojazdu do szrotu, na którym były one do kupienia.
usunięcie skutków napadu agresywnego słupka parkingowego i naprawy lakiernicze całości.
demontaż i montaż zderzaków.
klejenie przedniego,
naprawa, szpachlowanie i lakierowanie zderzaka tylnego.
przegląd i uzupełnienie powłok antykorozyjnych w nadkolach.
lakierowanie boku tylnego lewego.
lakierowanie maski przedniej wymagane ze względu na rozwarstwienie lakieru bezbarwnego i usunięcie wgniecenia
polerowanie lampy tylnej.
powyższy zestaw- 900 zł
wymiana paska rozrządu
wymiana napinaczy
wymiana przewodów hamulcowych elastycznych
wymiana przewodów hamulcowych metalowych
wymiana oleju/filtra oleju/ filtra powietrza
regulacja zaworów
wymiana pasków klinowych
regeneracja pokrywy paska i klawiatury i innych elementów metalowych (demontaż, montaż, usunięcie starych powłok i powtórne lakierowanie z gruntem cynkowym)
powyższy zestaw- również 900 zł
zakup i montaż tłumika środkowego i mocowań walker 380 zł
zakup "portek" walker bez montażu 260 zł
Ceny zawieraja robociznę i VAT. Prace zlecone były w zaufanych zakładach, raczej nie najtańszych, na fakturę.
Razem jest to 2908 zł wydane w tym roku. Sam się zdziwiłem, bo nigdy nie liczyłem
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-06-08, 07:40
pasek za 30 zł sprzedał mi sąsiad, ktory wczesniej mial moja Renię. To oryginał ale jemu nie byl juz potrzebny - stąd ta cena
Reszte zrobiły te rączki - gratis
Panowie- co wy tak rozprawiacie i rozprawiacie o tej kasie.
Trzeba mieć w życiu jakieś hobby. A ze jedno jest tańsze , a inne droższe- to już inna sprawa.
patrz-motto poniżej
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Jest temat "ile można włożyć w renię".
W naszym wypadku oznacza to "ile można WYDAĆ NA ZABAWKI".
Warto ten temat kontynuować z kilku powodów (według mnie).
- przyzwyczajać użytkowników, że nie będzie za darmo,
- policzyć z ciekawości za ile sami się bawimy,
- porównać ceny w różnych regionach kraju,
- poznać koncepcje na utrzymanie w sprawności R25 wielu użytkowników.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum