Witam w końcu udało się po kilku latach starań zostałem nowym posiadaczem tej oto Reni.
Rocznik 1988 ,wersja GTX ,silnik 2,0 na gaźniku.
Podobno wyprodukowana w Belgii w serii dla rządu lub policji miała nawet zainstalowane
specjalne światła z przodu i co ciekawe nie miała prawego lusterka zostało dołożone w Polsce
Do kraju trafiła z przebiegiem 4 tys km obecnie ma 134 tys.Jestem więc 3 właścicielem a
tak naprawdę 2.Jej właściciel zw Belgii był jakimś wysokim urzędnikiem i miał samochód z kierowcą a to sobie stało.
Jest pełna dokumentacja brakuje tylko radia ale nad tym pracuje.
Przepraszam za jakość zdjęć , ale to tylko telefon.
Ciekaw jestem czy ktoś z czytelników forum ma doświadczenia z tym silnikiem .
Cieszę się ,że to autko uniknęło szrotu , po niedzieli jak wszytko sprawdzę to dam dokładniejszy raport na temat stanu technicznego i wrażeń ogólnych
_________________ RENAULT 25 V6 -1992 150KM
RENAULT Clio RL 1.2 -1994 54KM
Audi A6 1.8T -1997 -150KM
GAZ 2571 -Gazela -1997 101KM
Renault RAPID 1.9D -1994 65KM
Ostatnio zmieniony przez Witek S 2010-06-01, 20:41, w całości zmieniany 1 raz
Swietny silnik gwarantujący niskie zużycie paliwa ,przeszczepiony z R18 .W takim oldteimerze proponuję wymianę termostatu i czujnika włączania went. silnika na niższy pułap temp. 87 st. które są dostepne np. w inter-carsie. Zazwyczaj po tylu latach elementy te mają przesuniętą charakterystykę w górę. A tak w ogóle wózek extra.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Ładnie się prezentuje ale..... coś jest pomieszane. GTX to były bogate wersje, z gadaczką itd, i napewno z silnikiem na wtrysku, zazwyczaj 2.2 zwłacza że był to już schyłek produkcji Ph1.
Ja bym się raczej skłaniał do wersji że jest to TS czyli najuoższa wersja z możliwych, wskazuje na to brak podłokietnika a tym bardziej lusterka.
TS jest chyba teraz najrzadszą wersją występującą na Polskim rynku
Podłokietnik jest chyba dokupowany z butiku i renault i jeżeli tak jest faktycznie to to jest niezły rarytasik. Kiedyś widziałem taki w jakimś katalogu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum