Czy jesteście już gotowi na przywitanie zimy w naszych samochodach? powymieniane płyty, oponki nasmarowane uszczelki i inne mi mialo znane sposoby na zime?
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Proponuję wyłączyć ogrzewanie w garażach na zimę jak będziecia stawiać renaty do środka to bardzo sprzyja korozji biorąc pod uwagę sypanie soli w okresie zimowym na drogi w Polsce, sól zostaje na nadwoziu i tylko słychać am am am am i nie ma progu........
Rychuluki [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-01, 08:13
Ja również z moimi przygotowaniami zostałem z tyłu budżet mam nadwyrężony przez machanika musze zapłacić za szkołe zatankowac renie czyli zimówki dopiero w grudniu:( potne się
Ja jestem zawsze gotów.
Wszystko sprawne. Akumulator 2 lata 74Ah, garaż nie schodzi poniżj 10 stopni. Natomiast oponki- zimowe michelinki w zeszłym roku kupiłem. Mam nawet zimowe oryginalne kołpaki na stalowe felgi i zimową atrapę, aby nie zużywać letniej.
Luzik.
Oczywiście zabezpieczenie zamków i uszczelek się zrobi. Jakby miała być ostra zima, to można nieco denaturatu do baku dolać.
W poniedzialek juz mialem problem z dostaniem sie do bagaznika bo przymarzl zamek. Ja zimowki jeszcze mam w piwnicy i pewnie dopiero w przyszlym tyg. wymienie. Uszczelki wczoraj smarowalem, plyn do spryskiwaczy zimowy wlany. Jeszcze planuje wymienic olej i filtry no i zabezpieczyc podwozie (troche juz za pozno na takie prace ).
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum