siemka.wyciagal ktos z was plywak ze zbiornika? chcialem dzis go wyjac i nie bardzo wiem jak sie zabrac za to wiec wole zapytac zeby czegos nie popsuc:) chyba musze go przebadac bo kilka dni temu mialem 15 l a po ponownym uruchomieniu na wyswietlaczu pokazalo sie 20 ! czary?
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-06-05, 20:21
tak to jest jesli sie tankuje >5l lub jest jakos dziwnie podlaczona instalacja gazowa... (?) normalka
a co do wyjmowania plywaka to tu jest opis: http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=186
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze bedzie sie trzeba niezle nagibac zeby ruszyc ten pierscien blokujacy, zapewne go bedziesz musial rozciac lub pogiac wiec zaopatrz sie najpierw w nowy (w ASO kosztuje cos ponizej 20zl) bo pozniej bedziesz mial taka niespodzianke jak ja: lalem paliwo do zbiornika a gdy juz bylo prawie pelno to zaczelo leciec gora przez plywak
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Renne Gość
Wysłany: 2006-06-05, 20:46
hehe moze i masz racje z tym tankowaniem ale ja nigdy nie tankuje za mniej niz 50 zl a gazu nie mam :P po prostu czas juz zrobil swoje :) dziki za rade. Pozdrawiam.
Rene [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-05, 20:55
upss... z tym logowaniem wrrr sorki.
[ Dodano: 2006-06-05, 22:14 ]
Zulus cos nie dziala to
Kurcze mnie też interesuje ten temat bo chcę sie dostać do pływaka ale jak klikam na odnośnik podany przez Zulusa ( http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=186 ) to wyskakuje mi ten komunikat. "Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie"
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
Piotrek (krk800)
Rene [Usunięty]
Wysłany: 2006-06-05, 21:58
zegary resetowalem ale z 2 miesiace temu a teraz po tym wybryku jeszcze nie-jutro sprobuje:)
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-06-05, 22:23
hmmm no to juz nie odemnie zalezy dzialanie tego linku co do wyjmowania to w skrocie powiem ze ja to zrobilem w dosyc brutalny sposob: olbrzymia ilosc odrdzewiacza penetrujacego RX-1 (polecam!), plaski srubokret i mlotek Stukalem az sie skubanstwo obkrecilo na tyle zeby te trzy "uszka" nie trzymaly pierscienia.
A ty zulus nie masz przypadkiem metalowego zbioprnika ? Czy tam aby jest to tak samo jak w plastiku ? Niby metalowe były tylko do '85, ale lepiej się upewnić
Wysłany: 2007-01-18, 01:21
Skoro mowa o pływaku (fakt, że toczona już dość dawno, ale może ktoś jeszcze zechce do tego wrócić): kupiłem niedawno swoją 25 i stwierdziłem, że mi wogóle nie pokazuje stanu paliwa. Zaglądałem pod tylne fotele i nie znalazłem żadnego wyjścia od pływaka. Macie może jakieś zdjęcia, jak to powinno wyglądać??? Chyba poprzedni właściciel go wymontował... Sorki, że zawracam głowę, ale nowicjusze tak mają... Pozdrawiam wszystkich.
Wysłany: 2007-01-18, 10:38
Jak podniesiesz tylna kanape to na srodku podlogi pod nia jest taki kawalek wykladziny przymocowany na dwie spinki, wyjmujesz ta wykladzine i pod nia jest taki plastikowy dekielek owalny, wyjmujesz go i juz masz dostep do plywaka.
Sprawdz miernikiem czy dochodzi do niego masa oraz czy sam plywak ma przejscie. W zaleznosci od wersji dochodzi do samego plywaka 2 lub 3 kabelki, miedzy skajnymi wyprowadzeniami plywaczka powinno byc od okolo 20Ω do okolo 370Ω w zaleznosci od ilosci paliwa (sa jeszcze 2 kable do zasilania pompy paliwa ale one nie dochodza bezposrednio do samego plywaka). Jesli jest inaczej to zapewne masz plywak do przeczyszczenia lub wymiany.
Wladek [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-18, 13:00
Dzięki wielkie. Sprawdzałem i... nie ma pływaka... Jakiś "specjalista" zaślepił dziurę do baku kablami się nie przejmując... Zostaje mi jeździć na wyczucie, chaba, że gdzieś znajdę pływak i schemacik, jak go podłączyć...
Jeszcze raz wielkie dzięki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum