R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992 Pomógł: 13 razy Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-11-28, 10:05
Zużytemu silnikowi to kadzidło nie pomoże
Do dobrze wykonanego i exploatowanego silnika żadne dodatki nie są potrzebne.
Nie wiem ile w tym prawdy ale w reklamach ceramizery czyniÄ… cuda.
Co sÄ…dzÄ™ na temat ich zastosowania to samo co TY
Twoja wypowiedż na forum samochody świata
ja za soba mam ten okres gdy eksperymentowalem z dodatkami niby to uszlachetniajacymi
gdyby to bylo takie super producenci oleju juz dawno by dodawali te siuwaxy do swoich produktow...z tymi dodatkami jest jak z magnetyzerem...nie daje nic poza zadowoleniem klienta...
a kiedy bym wlal gdybym juz musial?
jak sie koncza pierscienie to zeby jakos autko jezdzilo i nie dymilo i tylko wtedy...
lac nowy olej czesciej niz fabryka kaze i autko zawsze bedzie jak nowe...
to moja dewiza na dlugowiecznosc silnika
co innego gdy sie zyje ze sprzedazy takiego dodatku...
No ja to tylko paliwo leję do baku i olej tam gdzie trzeba. Nie patrzę przy tym na przebieg tylko na wygląd. Zwykle mieści się to w zadanych przebiegach.
Żadnych ulepszaczy, ani polepszaczy nie wlewam do autka, bo je za bardzo kocham .
Ja też trzymam się od takich "wynalazków" z daleka. Kiedyś-dobre 18 lat temu-zastosowałem dodatek z teflonu przywieziony ze Szwecji.Silnik miał już swój przebieg, osadów olejowych było sporo ,przekrój kanałów smarujących mniejszy , a ten "cud zach. techniki" jeszcze dodatkowo pozaklejał te kanały.Dobrze ,że miałem drugie auto w częściach/Mazdę/ i skończyło się na wymianie silnika.
Moja dewiza to- lać dobry olej i wymiany dokonywać częściej niż zaleca to producent auta.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
No cóż.
Kompletna bzdura i tyle.
Powinno byc napisane jeszcze "NIE PRÓBUJCIE TEGO W DOMU".
Aż słów brakuje.
Pewnie pompa olejowa sprężała powietrze- tak szczelnie było (bo pompa się tez naprawiła), że panewki na poduszce powietrznej chodziły. Nobel sie należy.
Lać dobry olej, sprawdzać stan, wymieniać na czas i nie cudować. Jak silnik nie ma kompresji to jest do remontu, albo na złom. Żaden "motodoktor" nie pomoże. Prędzej solidna modlitwa, bo w Boga wierzę.
Efekty takie same jak "uszczelniaczy" do chłodnic i magnetyzerów.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992 Pomógł: 13 razy Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-11-28, 22:48
Nie obrażając kolegi przeczytałem tekst do końca następnie w wyszukiwarce wstawiłem hasło ;jazda bez oleju;
efekt rewelacyjny
dla ludzi nie majÄ…cych zwiÄ…zku z technikÄ…
moje odczucie
,elementu tarcia chyba nikomu nie da się zwalczyć
Chociaż perpetum mobile w XXI w może już działać ale ono na dzisiejszą chwilę nie przyniesie żadnego efektu
Gzara chyba miał na myśli nie to, ze honda jeździ kiedy ma 180kkm, ale raczej skąd wzięli 15-letnie auto z tak małym przebiegiem. I, ze już to jest lipa.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2007-11-28, 23:56
No właśnie tak jak Janusz pisze sam miałem honde i wiem że mają dobre silniki (przy odpowiednim traktowaniu) ale gdzie w polsce jest civic z takim przebiegiem i nie kręconym silnikiem. A jeśłi już nawet to chyba nikt by na nim eksperymentów nie robił. Wszystko to lipa
Blondas- a ten artykuł to z motoru? Który numer?
Bo ja znam tego Pawła Tyszko, który tam zdjęcia robił. Własne zdanie mam, ale ciekawe co on by mi powiedział o tym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum