na razie po prostu kilka fotek po pierwszym umyciu i jakim takim sprzątaniu. Autko dopiero poznaję więc jakieś szczegóły napiszę później.
Człowieka upolował Jacław. R25 miała wybitą szybę boczną w drzwiach kierowcy. Właściciel znał nasze forum ale nie był zalogowany. Wyjeżdżał na dłużej za granicę, no i jakos tak się stało, że zostałem nowym właścicielem autka.
Autko to TXE. Pełna elektryka szyb, foteli, lusterek (z podgrzewaniem), gadaczka (niemiecka - bo autko na rynek niemiecki), komputer pokładowy. Oryginalnie było z automatyczna skrzynią biegów (AR4). Skrzynię mam odzyskać w czerwcu. No i na początek to tyle - poniżej parę fotek:
znów zostałem zaskoczony. Ponieważ dłubię przy elektryce wnętrza (rozruszanie przycisków, wymiana żaróweczek podświetlenia, etc.) wyładowałem akumulator. Po dobie ładowania postanowiłem zamontować go na oryginalnych, odkręcanych pokrętłami klemach. Klemy nieuszkodzone znalazłem w bagażniku, na kablach podkładkowe konektory - więc żaden problem. Montuje więc ja sobie a tu pstryk - i jedna z klem mi uciekła do komory silnika. Usłyszałem najpierw metaliczny brzęk - aha myśle trafiła w podłużnicę - a następnie głuche pyknięcie - co za czort ? Zaglądam więc pod silnik a tam co ? Osłona z tworzywa pod silnikiem. Ostatni raz widziałem taką u mnie w srebrnym Kopciuszku, aż kiedyś odleciała jak ją mechanik źle zaczepił po którejś wymianie oleju. Cuda Panie, cuda !
troszkę walczyłem z audio. Oryginalne radyjko 2 din naprawił Roy. Gra slicznie i do tego odtwarza kasety aż miło. Roy naprawił też głośniki wysokotonowe. Czekam jeszcze tylko na obiecany wyświetlacz Ten zamontowany jest niestety uszkodzony. Pochodzi z Baccary z ul. Kolumny i dwa lata przeleżał razem z deską zegarów pod płotem na dworze. Ewidentnie mu to zaszkodziło
Ostatnio zmieniony przez Adam 2010-05-29, 11:13, w całości zmieniany 1 raz
obecnie walczę z chłodzeniem. Oto chłodnica wymontowana z Bordówki. Zabawnie uśmiechnięta. Co trzeba zrobić z autem, żeby tak wyglądała?
zamontowałem drugą. Niestety porażka - na samym środeczku dziura. Woda leci z niej jeszcze przed uruchomieniem silnika - nie potrzeba nawet ciśnienia
w kolejce czeka następna - od silnika 12v. Dostałem ją od Oleksa. Niestety nie ma ona króćca na podłączenie dolnego wyprowadzenia zbiorniczka wyrównawczego.
czy to w czymś przeszkadza? Czy można wyprowadzenie zbiorniczka podłączyć gdzieś indziej?
Ostatnio zmieniony przez Adam 2010-05-29, 11:11, w całości zmieniany 1 raz
Na upartego można zmienić plastikowy boczek chłodnicy. Maciek kiedyś pisał o jakimś dobrym szczeliwie do tego typu prac. Albo zobaczać gdzie my mamy to podłączone i już.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum