Za oknem ponura jesień pora więc pomysleć o Zlocie Zimowym.
Na początek dwa pytania - będą chętni ?? - to to pierwsze, a drugie - jaki termin - koniec lutego czy też może środek ??
Co do miejsca mam dwie propozycje. Może znów Uniejów. Nie wszystko zdązylismy tam zobaczyć - baseny zabrały sporo czasu. Ale z drugiej strony czy rzeczywiście tak wiele do ogladania tam jest ??
Ci co byli - miejsce znają - dla tych co nie byli zdjęcia w Albumie: http://www.renault25.eu/album_cat.php?cat_id=79
Miejsce jest sprawdzone i pewnie negocjacje by mi łatwo poszły.
Propozycja druga to miasto Łódź - i nie kieruję się tu wcale wygodą. Chciałbym Wam parę rzeczy pokazać w moim mieście - i to nie tylko Manufakturę czy Ulice Piotrkowską ale np. takie perełki jak Księży Młyn czy Pałac Herbsta obecnie Muzeum Kinematografii.
Miejsce zakwaterowania jest zaprzyjaźnione i dosłownie kilka kroków od mojego domu. Dało by to możliwość zawitania nad słynna rzekę Jasień - miejsce pielgrzymowania wszystkich fanów R25
Nocleg to internetowy eHotel m7http://www.eholiday.pl/no...eria.html#xtabs Oczywiście koszty by nie były takie jak podane na stronce. Mozliwe jest tez wyzywienie bo żona właściciela ma firme cateringową.
No i co Wy na to Szanowni Forumowicze ??
Ostatnio zmieniony przez Adam 2010-11-13, 15:41, w całości zmieniany 3 razy
Adaś, ja chętnie pozwiedzam Łodź, jeśli tylko uda mi się w zaplanowanym terminie wyrwać na weekend. Słyszałam, że sporo wiesz o tym mieście, więc szykuje się fajna wycieczka krajoznawcza A spacer Piotrkowską, mimo że to oklepane miejsce, chyba też obowiązkowy, co?
Ja też się piszę na zlocik . Chętnie pozwiedzam Łódź i słynna ul. Piotrkowską. Pałac Poznańskiego też chętnie chciałbym zobaczyć, który ma w sobie każdy styl.
Czekam na szczegóły.
cieszę sie bardzo - oczywiście postaram się odpowiednio przygotować. Pałac Poznańskiego stoi tuz obok Manufaktury - Izrael Poznański zbudował go własnie obok swojej fabryki
Witam.
Jako, że coś nasz kolega Adam milczy co do zlotu zimowego, chciałbym zaproponować swój pomysł.
Jest możliwość zrobienia zlotu w bardzo ciekawym miejscu jakim są Wambierzyce (Wampirzyce jak się śmialiście w lipcu). Lokalizacje znacie i chyba Wam się podoba i nie muszę tu reklamować tych okolic.
Jestem wstanie załatwić tanie noclegi (około 25 zł za dobę) + bardzo smaczne wyżywienie robione po domowemu i domowe % (oczywiście za dopłatą, ale nie dużą). Może udałoby się jeszcze coś wyrwać bo mama (Jagódka) zna bardzo dobrze właściciela tego obiektu. Dodam tylko, że miejscem naszego spotkania był by skansen z mini zoo (jest dzika świnka, na której moja mama zawsze trzyma nogi jak tam jest takie domowe zwierze ). Więc trochę atrakcji byśmy mieli. Do tego moglibyśmy zobaczyć naprawdę bardzo ładną ruchomą szopkę (o ile w zimie jest otwarta, ale chyba jest) i wiele, wiele innych ciekawych rzeczy .
Czekam na Wasze opinie .
Ostatnio zmieniony przez Busiek 2010-12-08, 12:09, w całości zmieniany 1 raz
zaraz, zaraz - co znaczy milczy ? Czekam na zgłoszenia chętnych bo muszę mieć jakieś podstawy do rozmowy z człowiekiem od hotelu. Propozycja jest nadal aktualna - najpóźniej na początku stycznia będe załatwiał formalności. Tylko kto sie jeszcze pisze na przyjazd do Łodzi ?
nocleg ja będe negocjował
mysle że ok 50 zł za dobe w pokoju 3-4 osobowym
przy czym jak beda dwie osoby to tez 50 dych..sztuka jest sztuka
wyzywienie nie wiem ale moge wiedzieć na dniach..z panem juz z adamem rozmawialismy i tez się wstepnie szykuje
okolica ładna centrum przy trasie, ale schowane
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum