Rok prod . 1985
poj. siln. 1600 (podobno)
zagazowana w 2002 roku
W zasadzie kupiłem ją, jako auto zastępcze ,ale czytam forum od paru dni i dziś nawet mi się wygodnie jechało - jedyny minus - ciężko chodzący pedał sprzęgła.
Na początek fotka
P.S.Na forum trafiłęm z netu,ale patrze dziś w kieszeń drzwi ,a tam ulotka z adresem forum i telefon do Adama ;D - tylko nie wiem, kto to ?
Ostatnio zmieniony przez rafilodz 2011-06-27, 17:55, w całości zmieniany 1 raz
Ma napis GTS i to benzynka z gazem - tyle wiem na chwile obecną.
Co do pedału sprzęgłą ustawiłem inaczej linke i ciut lepiej,ale nie dużo - musze to wyczuć ,mam jakieś walnięcie przy za szybkim zwalnianiu pedału sprzegła na jedynce - przy wyższych biegach jest ok.
No i jeszcze coś - brak trzech pasów z tyłu ,są dwa - więc trzeba będzie zamontować środkowy heh - dobrze ,że doczytałem na Forum ,że te z Francji tak mają ;/ bo już miałem dzwonić do kumpla
Ostatnio zmieniony przez rafilodz 2011-06-27, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
GTS czyli na 99% 2.0 w gaźniku Co do sprzęgła to wina linki (one tak mają) co do walnięcia to obejrzyj poduszki pod skrzynią albo przeguby na półosiach Pozdrawiam i gratuluje zakupu
Ostatnio zmieniony przez JAGIEŁ 2011-06-27, 21:23, w całości zmieniany 1 raz
Słoneczko na sprzęgle może być ciut wychetane-ale nie bój się-setki tysięcy na tym silniku zrobisz aucie .Ale docisk to raczej do wymiany-albo po całości-całe sprzęgło-docisk,łożysko i tarcza dla spokoju ducha .GTS to 103 konie ale moja GTS licznikowo 200 km/h śmigała przy przebiegu 489 tyś km.Pilnuj temperatury na silniku-jak za gorąco-okna w dół 0 ogrzewanie na MAXA-ratujesz głowicę-.Wymień pasek i pompę-będzie Pan Zadowolony .Gdyby nie to że musiałem zmienić pracę-to brałbym GTS-a-wdzięczne autko-ba-15-17 lat takim śmigałem )) i to przez 15 lat !! Kochane toczydełko.
_________________ odiz
Ostatnio zmieniony przez odiz 2011-06-29, 02:12, w całości zmieniany 3 razy
Jedyny problem -to Regulacja Gaźnika-ja gościa w Warszawie trafiłem-to auto w trasie na ETYLINIE spalało mniej niż 6 litrów-2 osoby bez bagażu-90-110 km/h.na gazie 1 generacja gazu -na ,,śrubę -7.70 do 9 litrów gazu w zimie-szukasz oszczędniejszego w tej budzie -powodzenia !!!TO AWYKONALNE !!!!
_________________ odiz
Ostatnio zmieniony przez odiz 2011-06-29, 02:30, w całości zmieniany 1 raz
zapraszam do mnie nad Jasień na konsultacje i oględziny autka
środa po godz. 16 pasuje?
Zadzwonie któregoś dnia do Ciebie - pracuje do późna heh ,ale jest jedna rzecz co do której będe potrzebował rady co i jak zrobić -ale to trzeba zobaczyć .
Co do rzeczy, które zrobił mój kolega w tym roku to wiem, że wymienił:
-sprzęgło,
-tłumiki,
-rozrząd,
-chłodnice,
-mase innych mniejszych rzeczy jak przewody itd.
a z mniejszych rzeczy - jest już trzeci pas z tyłu i cały pedał gazu (poprzedni był złamany)
- dzięki Adam
W niedziele mam zamiar dobrać się do prawych przednich drzwi i sprawdzić ,czemu szyba się nie opuszcza (jeśli nie będzie padać) , a jak starczy czasu obejrzeć licznik - bo bez prędkościomierza to zaraz mandat zarobie - a podobno jest jednak elektroniczny - może nic nie urwę przy okazji hyhy
Ostatnio zmieniony przez rafilodz 2011-07-05, 08:53, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum