W dniu 17.05.2013r. do naszej klubowej rodziny dołączyła Olimpijka.
Jeśli pamiętacie to zawsze mówiłem, że jeśli miałbym kupować jakąś Renie to szukałbym Olympique. Po wypadku jaki miałem Rekinem postanowiłem szukać właśnie tego modelu .
Jest to samochód, który został specjalnie wyprodukowany na Zimowe Igrzyska Olimpijskie w 1992 w Albertville i jest to wersja limitowana. Wyprodukowano ich tylko 300 sztuk w wersji TXI.
Olimpijka "urodziła" się 23.12.1991r. Aktualny przebieg 135755 km.
Silnik:
2,0 litry 12 zaworowy o mocy 140 KM
Wyposażenie:
- szara skóra z wykończeniem electric blue.
Jeśli chodzi o aspekty zewnętrzne to:
- emblemat z logo IO w Albertville 92` na tylnej klapie
- naklejki na tylnych drzwiach z narciarzem
- alufelgi pomalowane na biało ze srebrnymi toczonymi krawędziami
- lakier Glacier White naśladującym czystość białego złota w Alpach
Po Renię udaliśmy się w dość daleką podróż bo prawie pod sam Atlantyk, niedaleko miejscowości Nantes.
Auto bardzo dobrze zachowuje się na drodze, nie słychać stuków, puków i innych zgrzytów. Skrzynia biegów chodzi elegancko, nie ma luzów. Jeśli chodzi o silnik to też nie mam zastrzeżeń. Teraz trzebą ją zarejestrować i się cieszyć .
Auto znalezione dzięki Lipidorowi, któremu chciałbym bardzo podziękować za pomoc .
Na koniec kilka zdjęć
Reklama forum musi być
W końcu w Polsce
Pod blokiem, gdzie oczywiście nagle w oknach pojawili się wszyscy sąsiedzi hehe...
Ach... i bym zapomniał . O mały włos a przyjechali byśmy pustą lawetą . Francuz chciał nas zabrać na przejażdżkę pokazać jak się auto prowadzi. Rozpędził się i na zjeździe na wjazd na autostradę była mała kolejka. Jakoś się zapatrzył, a tu nagle przed nami stoi Berlingo. On na hamulce i tylko dzięki ABS-om nie skończyliśmy na zderzaku tego Citroena. Dosłownie żyletki nas dzieliły od zderzaka. Po całej sytuacji śmialiśmy się z Vikingiem i Lipidorem, że zrobił to specjalnie by pokazać jak działają , ale jak Tomek mu to przetłumaczył to zaraz się śmiał i powiedział, że to nie celowo.
Ostatnio zmieniony przez Busiek 2013-05-20, 11:16, w całości zmieniany 3 razy
Pamiętam jak po raz pierwszy pojawiłeś się na naszym Letnim Zlocie w 2009r.
Potem były chwile ,że chciałeś się rozstać z R25 -na szczęście forumowicze odwiedli Cię
od tego "pomysłu"
A teraz- piękna,biała renia stoi pod domem.
Powodzenia- niech się dobrze sprawuje.
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Mogę powiedzieć tylko jedno: Ja p i e r d o l ę ... Z niecierpliwością czakam na zlot, by zobaczyć to cacko na żywo. Gratuluję zakupu . Swoją drogą ładny skok od czerni do bieli
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum