Wysłany: 2014-03-14, 21:34 R25: 2,8 Renault 25 V6 Injection 1992
W dniu 08.02.2014 od P.Witka s nabyłem Renię 25 V6 Injection z 1992 i przejechałem w ciągu kilku dniu 500km na razie świetnie bez problemów.
Jedynie trochę mnie martwią elementy podłogi bo zostały nadgryzione zębem czasu.
Zastanawiam się jak to naprawić.
To już historia obecnie samochód ma elementy naprawione i jest po konserwacji podwozia , błotników i pozostałych elementów .Obecnie odnawiane są oryginalne felgi aluminiowe i będą założone nowe opony michelin .
Pozostaje jeszcze dopracowanie lakieru i tu się zastanawiam czy malować całość czy tylko elementy które tego wymagają mają uszkodzenia których samo polerowanie już niestety nie usunie.
A z mechaniki mam problem z obrotami które utrzymują się na poziomie 1000 obrotów nagle spadają do 800 i utrzymują się jakiś czas myślałem że to za sprawą gazu i może regulacji ale na benzynie też to ma miejsce a i w czasie uruchamiania silnika muszę trzymać przez jakiś czas nogę na gazie bo zgaśnie .
Po za tym poruszam się samochodem prawie codziennie i świetnie się nim jeździ lepiej niż PEUGEOT 308 czy 207 a miałem te samochody nowe nie dostarczyły mi tyle komfortu i frajdy z jazdy co renówka mimo swoich bolączek.
A z mechaniki mam problem z obrotami które utrzymują się na poziomie 1000 obrotów nagle spadają do 800 i utrzymują się jakiś czas myślałem że to za sprawą gazu i może regulacji ale na benzynie też to ma miejsce a i w czasie uruchamiania silnika muszę trzymać przez jakiś czas nogę na gazie bo zgaśnie .
wydaje mi się, że powinna mieć na wolnych tak poniżej 1 tyś obrotów (700-800). U mnie w V6 na zimnym silniku miała za niskie obroty, po rozgrzaniu już było OK. Wina stała po stronie czujnika temperatury silnika, który był uszkodzony i podawał do kompa dane, że silnik jest gorący przy rozruchu.
Pięknie się prezentuje Renia na tych kołach. A jeszcze powiem, że mijaliśmy się w piątek po południu na Wręczyckiej w Częstochowie. Na żywo jest o wiele ładniejsza niż na fotkach
Wysłany: 2014-05-28, 14:10 R25: 2,8 Renault 25 V6 Injection 1992
dzisiaj wymieniłem olej w silniku i płyn chłodzący zamontowana została nowa pompa wody firmy HEPU i termostat ,wszystkie paski ,świece, rozrusznik dodatkowy został wyremontowany pozostały drązki reakcyjne i alternator bo trochę kuleje ale pomału moja renia zaczyna chodzić coraz lepiej .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum