Witam, założę temat dla mojego r25.
Tak więc samochód kupiłem w sierpniu. Sprawował się dobrze, niestety teraz zaczęły się problemy. Pisałem już że ssanie jest kapryśnie, jednak musze to odstawić na bok ponieważ wyskoczyła nowa usterka - padło łożysko w lewym przednim kole. Jak ktoś posiada opis lub schemat wymiany łożyska w przednim kole bardzo ułatwiło by mi to życie.
Oprócz tego z auta jestem bardzo zadowolony, mam nadzieję, że już niedługo wróci do pełnej sprawności.
Będę tu wrzucał info o bieżących naprawach.
Po zdjęciu koła - myślałem, że skończył się klocek, jednak niestety to łożysko wydawało niepokojący mnie dźwięk.
łożysko przednie daje się rozebrać na części pierwsze. Wykorzystujesz śruby kół i jakiś kawał blachy płaskownika luk czegoś podobnego i rozbierasz piastę. Było to gdzieś na forum opisane, a jak nie to napisze Ci krok po kroku jak to zrobić. Jaki dźwięk Cie nie pokoi??
Okazało się, że to nie łożysko tylko nakrętka na piaście się poluzowała więc jest ok
Niestety z gaźnikiem wciąż walczę, i jest to chyba grubszy problem więc założę temat w usterkach poważnych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum