Trochę już przy niej zostało zrobione wymieniłem na nowe całe zawieszenie z przodu drążki gumki z tyłu też , pompa wody HEPU i termostat VERLETA ,nowe tarcze z tyłu i klocki, regulator ciśnienia BOSH sprowadzałem z Berlina teraz pali na dotyk .
Wymiany wymagał płyn chłodzący bo wyglądał jak muł na nowy wlałem PRESTONA i olej MIDLAND. Podwozie zakonserwowane żeby nie powstały jakieś dziury.
Zrobiłem przegląd i geometrię ,felgi odnowione przez firmę i pomalowane proszkowo wyglądają jak nowe , szwankował magnetofon ale w tej chwili został wyremontowany na oryginalnych częściach PHILIPSA rolki ,głowica ,napęd, pięknie gra choć początkowo jeden z serwisów stwierdził że powinienem go wyrzucić i kupić jakiegoś chińczyka .
Po zakupie samochodu okazało się że nie działają okna z tyłu lusterka boczne są rozwarstwione szwankuje ABS i nie ma filtra węglowego naprawy i dojście co jest zepsute potrwały 2 tygodnie i wszystko działa a lusterka i filtr są nowe.
Została blacha drobne ogniska korozji ,lakier ,fotel kierowcy trochę wysiedziany trzeba będzie wymienić gąbki ,opony z przodu i wymiana butli i przegląd gazu.
Jeszcze trochę zostało ale za to jazda jest doskonała Renia bije wszystkie samochody jakie miałem dotychczas i pod względem prowadzenia i komfortu .
Tylko sie cieszyć, że to auto trafiło w Twoje ręce w takim razie. CIekawy byłem co się stało z tym autem i już się bałem, że poszło na Ukrainę Zapraszamy na zlot!
_________________ "Gdy ktoś staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem" - Hunter S. Thompson
Przed świętami wymieniłem tłumik środkowy na nowy bo zrobiła się dziurka .
Akumlator nowy wstawiony teraz zrobię alternator bo prąd ładowania jak mierzyłem 13,20 Volta umówiłem się na remont .
Znalazłem też nowiutki zbiornik płynu chłodzącego we Francji muszę go kupić .
Tłumik został zamówiony przez firmę zajmującą się od lat wymianą tłumików było trochę problemów w POLMO uniwersalny jeśli chodzi o długość wejście i wyjście wstawione zostało kolanko i uchwyt wszystko zostało pomalowane tak jak fabryczne .
Można dostać w Berlinie ale są problemy logistyczne mogę się dowiedzieć w poniedziałek o ile pracują czy jest szansa .
http://www.czesciauto24.p...2/10414/tlumik. http://www.czesciauto24.pl/vegaz/1007219
Właśnie dlatego napisałem że V6 bo GTS to PHI. Swoją drogą gratulacje zakupu bo auto zawsze było w świetnym stanie u Witka, a po opisie mam wrażenie że będzie jeszcze w lepszym Więc życzę wytrwałości i oby tak dalej. Pozdrawiam
Jak wspomniałem jeżdżę nią na co dzień mam PEUGEOTA 308 z 2012 ale rodzina i ja uwielbiamy jazdę Renią dlatego wszelkie jej bolączki natychmiast są likwidowane mój mechanik sam był właścicielem kilku renówek 25 i PH I ,PH II więc wie od razu co się dzieje części kupuję wszędzie allegro, ebay no i ostatnio Niemcy.
Firma MP Classic z Częstochowy podejmie się odnowienia lakieru napraw blacharki i usunięcia wszelkich niedoskonałości oraz położenia lakieru tak jak w oryginale ale muszę czekać do lipca. Oglądając samochody które odbudowali często całkowicie nie mogę się doczekać .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum