Może ktoś z was miał już taki przypadek?
wymieniłem Reni szczęki hamulc i zaczęły mrugać kontrolki tzn czasem jest ok a czasem na kilka sek się zaswiecą i gasną. SERVICE+hamulce.
Przecież tam z tyłu nie mam żadnych czujników???
Może to być zwykły zbieg okoliczności. Sprawdź czy z przodu nie ocierają o felgę kabelki od klocków. Może zmieniałeś opony i kabelki spadły z zaczepów.
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2005-11-11, 23:17
proponuje najpier pozbyc sie wątpliwości zwiazanych z czujnikami przednich kól a nastepnie przejsc dalej... w koncu od czego tzreba zaczac a zawsze najlatwiej jest odkrecic koło
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
no i moje sobotnie plany spaliły na panewce.W domu było trochę innej roboty i doszedł jeszcze niespodziewany wyjazd.Wprawdzie czułem się w Reni prawie jak w disco -ciągle mi mrugały te kontrolki ale wiem że hamulce są sprawne.Jutro już napewno zmieniam koła na zimówki i dokładnie obejrzę przewody od czujników.
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2005-11-13, 21:03
mysle że to przewody od czujników zużycia klocków w przednich kołach płataja takie figle, miałem to samo najczęściej kontrolka zapalała przy skręconych kołach, przyczyną były przetarte przewody które mimo mocowania zawsze o coś zaczepiały
przy nastepnej zmianie klocków chyba je poprostu obetnę i będzie święty spokój
Gzara-miałeś rację z tym płynem hamulc.Po wymianie szczęk mechanik odpowietrzał mi hamulce i
było :pompuj-trzymaj. Całkiem o tym zapomniałem.Ale co się naoglądalem i nasprawdzałem czujników przy klockach-to moje. Ale to wszystko dla dobra Reni-od czsu do czsu trzeba ją dokładniej obejrzeć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum