Witam teraz pytanko techniczne ponieważ jest to moja pierwsza 25 i tak naprawde pierwsze auto z ABS który działa jak mi sie wydaje "prawie "bez problemu ale ; ale mam taki objaw ze za którymś kolejnym hamowaniem słychać jakiś dziwny dzwięk(jakby jakiś motorek sie załączał ,jakieś delikatne chrupnięcie) no i nie wiem czy to normalne i co mam o tym sądzić , poza tym mam problem z odpalaniem auta (auto z gazem )objaw jest taki jakby zalewane były swiece no i czuć benzynke .(co prawda raz zapala lepiej raz gorzej)i generalnie jak już zapali to niema problemu z pracą (mam zamiar na poczatek wymienić świece bo nie wiem kiedy koleś je wymieniał ;przypomne ze 25 mam od wczoraj
pozdro Cuba
... mam taki objaw ze za którymś kolejnym hamowaniem słychać jakiś dziwny dzwięk(jakby jakiś motorek sie załączał ,jakieś delikatne chrupnięcie)
Jeśli jest to takie lekkie stukanie i czuć je w pedale, to jest to normalny objaw załączania elektrozaworów w pompie ABS. Zwykle załączają się pod koniec hamowania.
Cuba-31 napisał/a:
mam zamiar na poczatek wymienić świece bo nie wiem kiedy koleś je wymieniał
Natychmiast wymień na NGK i kable też.
Cuba-31 [Usunięty]
Wysłany: 2005-05-23, 08:09
Serdeczne dzieki z ABS-em jest doładnie tak jak napisałeś wiec jestem spokojny a świeczuszki i kabelki natychmiast wymienie bo wczoraj próbowałem sprawdzić ich stan i 2 kabelki rozsypały mi sie w rekach
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum