Wysłany: 2022-10-10, 13:34 Przekaźniki pod deską rozdzielczą - funkcja
Ave! Czy ktoś orientuje się co obsługują przekaźniki przykręcone do deski pod lewym nawiewem. Praktycznie niedostępne bez demontażu deski.
Ten z szarą wtyczką na zdjęciu poniżej to od modułu zmiennego wspomagania. Pozostałe 3 niewiadoma. Ciekawe, że mam książkę serwisową ze schematami i tam nic nie ma!
Pomysł jest dobry tyle ,że mam wybebeszony cały środek i dużo rzeczy odłączonych. Jak założę deskę to dostęp do przekaźników zniknie. Co do kolorów kabli to niezła myśl.
Na razie wiem ,że jest przekaźnik od zmiennego wspomagania kiery oraz przekaźnik ogrzewania szyby tylnej.
[ Dodano: 2022-10-24, 13:02 ]
Drugi z prawej - przekaźnik przeciwmgielnych z tyłu. Czyli został 1 do ustalenia. Możliwe ,że to przekaźnik od przeciwmgielnych z przodu. Niestety mi nie działają więc podam info jak obadam temat.
[ Dodano: 2022-10-25, 23:51 ]
Wszystko już jasne. Światła przeciwmgielne naprawione.
Te 4 przekaźniki pod nawiewem z lewej strony to
1 wspomaganie zmienne kierownicy- zasilanie modułu
2 ogrzewanie szyby tylnej
3 światła przeciwmgielne z tylu
4 światła przeciwmgielne z przodu
Przekaźniki 1,3 i 4 są takie same. Nr 2 jest na 50 A i ma złącza prądowe 9.5 mm.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum