Witam mam pytanko w zwiazku z tym ze brak jest jakiej kolwiek instrukcji uzytkowania r26 , a jestem świezym uzytkownikiem chciałem zapytać co sie dzieje i co zrobic jak sie zapali lampka Servis.znaczy jeszcze sie u mnie nie zapaliła .ale ...... ale np w BMW jest taka kontrolka i jak sie zapali to ma sie 500-1000 km do dojechania i podłacznia auta do kompa "znaczy przegladzik trzeba zrobic "stąd moje pytanie jak to jest w R 25 bo nie chiciał bym być zaskoczony
ps. jest jeszzcze taka kontrolka obok jak STOP
Service zapala się w momencie, gdy np. brakuje ci paliwa, płynu do spryskiwaczy i tego typu pierdołek. Uzupełniasz braki i kontrolka gaśnie.
Stop zapala się gdy dzieją się troszkę poważniejsze rzeczy, jak koniec klocków, brak ładowania, za wysoka temperatura itp. W tym przypadku, albo sam usuwasz usterkę, albo rzeczywiście jedziesz do serwisu.
Zawsze jednak zapala się również kontrolka wskazująca co jest nie tak.
reposter [Usunięty]
Wysłany: 2005-06-06, 12:30
Jeśli masz "gadaczkę" to ona ci powie co się dzieje, jedyny problem to znajomość języka w jakim mówi. Po zatrzymaniu silnika przypomina jeszcze o usterkach jakie wystąpiły.
A ja mam pytanko ostatnio zapoalił mie sie service i kontrolka od spryskiwaczy dzien wczesniej dolewalem płynu i było to dziwne, dolałem ponownie pod sam korek a kontrolka nie zgasła. Co wy na to? Czu pływak w zbiorniczku zawiesił sie czy też jakaś awaria elektronoiczna.Pozdarwian
rzeczywiscie pogoda nie za dobra na naprawy, przycina mi sie zamek i tez nie chce mi sie mysleć nad nim bo za zimno a service wczoraj rano zgasł sam nie wiem pływak sie odwiesił czy cos na stykach..dam sobie spokój wszystko dizała i kontrolka nie pali sie Pozdrawiam
Wysłany: 2006-01-24, 15:58
Właśnie a jak się dostać do tego pływaka, bo u mnie od początku się świeci. Tylko ten zbiorniczek jest jakoś dziwnie (normalnie dla tego auta) w nadkolu i oprócz wlewu to innego otworu tam nie widzę. Ktoś to już robił? Bo próbowałem jakimś drutem tam grzebać, ale to chyba nie to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum