R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992 Pomógł: 13 razy Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-12-03, 14:58 Wymieniony silnik i co dalej
Jak wiecie wymieniłem silnik ponieważ poprzedni miał uszkodzony blok
Ten zamontowany spisuje się dobrze mimo mniejszej mocy,ale jest wyciek oleju spod głowicy tyle że z drugiej strony nad rozrusznikiem
Powinno mnie to zastanowić przed zamontowaniem ponieważ rozrusznik był zaolejony
Silnik był na pewno remontowany ponieważ wszędzie są wypływy czerwonego silikonu.
Ten silnik pochodzi z auta Studysa ale on na forum był bardzo dawno i nie dowiem się co może być uszkodzone
Aby tylko nie blok silnika bo z dwu złych nie sklecę jednego dobrego
nie jest tak źle. studys był na forum 3 tyg. temu, poza tym możesz mu wysłać maila z profilu (nie pw, bo nie wiadomo kiedy obejrzy).
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2007-12-04, 18:05
pewnie wali z uszczelki pod głowicą, miałem to samo tyle że od strony kolektora wydechowego, demontaż głowicy, delikatne planowanie (głowica w moim przypadku była prosta), nowa uszczelka i wycieku brak
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum