R25: brak Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Cze 2005 Posty: 290 Skąd: ŁÓDŹ
Wysłany: 2005-09-05, 18:17
Panowie mam pytanko czy ktoś miał styczność z radiowym przekażnikem sygnału podłanczanego do discmena . Radyjko stroimy na częstotliwość przekażnika i podobno wszystko gra . Są takie do kupienia na allegro od 30-70zł . Może ktoś to już kupił???????
_________________ Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło...
czesc tombog
mam pytanko do ciebo
czytając twojego zbawiennego posta zauwazyłem że wspominasz o dopasowaniu impedancij "źrudła" do radyjk a.. w jaki sposub można to wykonac? rezystorem jakimś?
a tak na marginesie to ja jak tylko ibede miał czas to wezme sie za przeróbke radyjka:D twoim sposobem oczywicie tylko chyba jednak odetne sygnały z radia i kasety małym przekaźniczkiem, przełączanym na sygnał z gniazda jack. a sterowanym również tym gniazdem wiec bedzie dzialal bezobsługowo
pozdrawiam wszystkich:)
no i stalo sie:D
zrobilem taj jak opisalem wczesniej ii i dziala
Tombog ja wolalem odciac jednak sygnal poniewaz nie chciialem niespodzialnki (tylko dlatego:D a malo mam czasu zeby wyciagac radio i jeszcze raz przerabiac i wkladac bo niestety z czasem to ciezko:/ a driuga sprawa to nei wiedzialem jak bedzie sie zachowywal discman w trakcie przewijania lub zmiany piosenki a ten sposub dal mi pewnosc ze bedzie ok
i jest ok
STrasznie Ślicznie gra:) wyprubowalem nowy discman i płyte Michaela żara(nie wiem jak sie pisze).. powiem wam ze cos wspanialego. tego nie da wam zadna kaseta adaptująca... zero!!szumów strzasków-nic
PODZIĘKOWANIA DLA TOMBOGA
[ Dodano: 2005-09-06, 21:21 ]
poprawka
do odcięcia sygnałów z radia i kasetry nie zastosowalem przekaźnika tylko gniazda jack z przełaczanymi ścieszkami
sama instalacia ograniczyla sie do gniazda 5krutkich przewodów i 2 przecietych ściezek
pozdrawiam
jeżęli te4ż będziesz chcial odciac sygnal z radia i kasty to będziesz potrzebowa specialnego gniazda jack (ja takiego nie znalazłem w sklepie i wytmontowalem z radia kaserowego daewoo samochodowego, ale w karqalogu ELFA widzialem po kilka złotych) i przylutowac to pod miejsce wskazane przez TOMBOGA z tym ze w tym miejscu musisz przeciąć ścieszki i wyprowadzić przewodu do jacka tak jagby do włacznika zamykającego te sciezki w pozyci bez wpiętego małego jacka . czyli 4 przewody (( piąty przewód to masa-ekran) ja zrobilem to na przewodach ekranowanych. gniazdo zamontowałem pomiędzy suwakami korektora a regulacią głośnośći- najleprze miejsce jeżeli to ma być na radio i pod ręką i wygląda ładnie
jeżeli nie chccesz odcinać sygnału to zrób tak jak tombog prosto i bezproblemowo. jemu dzialalo to przeciesz tobie tez będzie;) mi pewnie też by chodzilo tylko ja nie chcialemsie rozczarowac bo jestem troche meloman i po to chccialem cos takiego a nie kasete adaptujacą aby ni szumu nie bylo slychac a poza tym po prostu nei miałbym czasu zeby wyciągać radio jeszcze raz i przerabiac
cuż jeszcze moge dodac.. POLECAM
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2011-11-01, 22:27
Adam pożyczy więc jak tylko to dostanę to coś postaram się podziałać w tym kierunku .
Czy magnetofon ma w Twoim radiu też zacząć działać jak fabryka zaprojektowała ???
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum