Dolej w ciemno 0,5 litra oleju . Nic złego się nie stanie.
W siwej mam chyba uszkodzony filtr oleju i muszę mieć w skrzyni koło 1,5 litra oleju więcej niż normalnie , bo jak zrobię normalny poziom , to skrzynia nawet nie drgnie. Nie chce mi się jej na razie otwierać żeby to sprawdzić i naprawić.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Dziś zacznę od sprawdzenia poziomu oleju, oraz ewentualnego dolania ponad stan. Przyjedzie też Tombog z walizką to może uda sie coś zdiagnozować. Miło by było jakby najpierw zdążył podłączyc walizkę u siebie i sprawdzic jakie odczyty są przy sprawnej skrzyni.
PS. rozmawiałem z Panem Michałem od naprawy skrzyń. Mówi, że z tym olejem to dobry pomysł. Może wywaliło?
Ostatnio zmieniony przez Adam 2013-08-26, 09:31, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-08-26, 17:33
Adam napisał/a:
heinzu napisał/a:
auto robiło strasznie dużo hałasu
lato, otwarte okna, a wydech nieszczelny?
heinzu napisał/a:
toczyło się bardzo powoli
tak dostojnie? Nie ganiam "stówą" po rozkopanym mieście
nie nic z takich. kumpel mial bete 1.6 w automacie i to szło, a w twojej odniosłem wrażenie jakby część mocy szla w gwizdek. Grzesio musiałby przewieźć mnie swoją dla porównania
No dobra, ale co z diagnozowaniem usterek mechanicznych blachy i konwertera ?
troche pod górkę, wczoraj walczyliśmy z zawieszeniem mellonowej i heinzowej Ślązaczki. Sprawdziłem tylko z tym olejem ale to nic nie dało. Dziś Baccara znów na kanale więc odkręce tą blachę i wreszcie zajrzę
no i pupa - blacha konwertera jest OK
Ostatnio zmieniony przez Adam 2013-09-01, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
...i akurat Ty wiedziałeś,że tam są i je gwizdnąłeś
tu akurat podziękowania należą się koledze "aczemutak". On znalazł ofertę na tablicy, pojechał, porobił fotki i był nawet łaskaw podzielić się ze mną tą wiedzą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum