Wysłany: 2006-08-05, 13:16 Co to za kontrolka? Olej?
Witam wszystkich!
Mam problem pojawiła się na mojej desce kontrolka w górnym prawym rogu, pomarańczowe kółko z przerywanymi liniami na około. Co to może znaczyć?
Może ma to coś wspólnego z tym że wskazówka kontrolki poziomu/ciśnienia oleju jest cały czas na dole (mimo tego że olej fizycznie został niedawno wymieniony i wszystki się tam zgadza).
ProszÄ™ o pomoc.
R25: 2,2i, GTX, J7T, B29E, składak 94
Wysłany: 2006-08-05, 21:21
Krótko mówiąc do wymiany klocki hamulcowe. Ale ja np nieskorzystałem z tej kontrolki ponieważ klocek jeden starł mi się z drugiej strony niż czujnik i teraz mam troszkę tarczę zjechaną Wniosek z tego taki, że trzeba i tak patrzyć mimo czujników. Niestety te czujniki są tylko w przednich kołach.
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-08-06, 14:42
Cytat:
Niestety te czujniki są tylko w przednich kołach.
No tak w przednich bo w końcu najwieksza sila hamowania jest na przednia os i one szybciej się ścierają... dlatego tu jest czujnik... Z tyłu w koncu klocki dużo dłużej wytrzymają
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
omle [Usunięty]
Wysłany: 2006-08-11, 15:18
witam
mam skrzynie manualnÄ… kontrolka czasem znika ale spojrze lepiej na te klocki no i styki oczywiscie
serdecznie dziekuje i pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum