R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-08-05, 20:03
Ale sie ostatnio czepiliscie tych kontrolek Odnosnie serwisu to moze byc taka kwestia ze oprawka moze slabo stykac z plytka. Ja mialem tak ze swiatlami mijania, folia byla juz wytarta a oprawka troche podgieta i raz swiecilo a raz nie zalezy jak sie stuknelo Rozwiazania sa dwa: albo miernikiem szukac polaczenia miedzy zarowka a plytka bezposrednio albo podpiac zegary do samochodu, zasymulowac zaswiecene sie service np. zwierajac kabelek od klockow do masy i ruszac lub dociskac oprawke zarowki az sie znajdzie odpowiednie polozenie.
Co do temperatury zewn. to bylo kiedys na forum: brak czujnika lub polaczenia z nim. Trzeba sprawdzic kostki i kabelki lub sam czujnik bo zapewne zardzewial do tego stopnia ze nozki mu poodpadaly. Moj czujnik jak zardzewial to pokazywal od +50* do -30 w zaleznosci od aktualnych notowan na gieldzie papierow wartosciowych w Dubaju
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-08-05, 20:20
a przy zadnej kontrolce pomaranczowej z prawego rogu zegarow nie swieci service? Bo jesli tylko przy niektorych to by wskazywalo na uszkodzone diody na plytce licznika... tam nic innego nie ma co by sie moglo popsuc
Wysłany: 2006-08-05, 20:42
hmmm zalezy od wersji zegarow, u mnie np. sie nie zapala, zalezy czy przed uruchomieniem silnika zaswieca ci sie jakas pomaranczowa z prawej strony deski. Zewrzyj kabelek od klockow, czujnik plynu spryskiwaczy albo cokolwiek to bedzie na 100% wiadomo czy swieci
Rene [Usunięty]
Wysłany: 2006-08-05, 22:58
mi elektryk sprawdzal termometr i swierdzil ze cos z wyswietlaczem jest nie tak a reszta dobra. i ciagle mi mrugalo +60 ale od kilku dni temp. spada po 2-4 st. dziennie i nie wiem jak to rozgrysc moze sie samo naprawi
Wysłany: 2006-08-05, 23:10
na 100000% wina braku polaczenia z czujnikiem majac w reku kostke od wyswietlacza to dwa brazowe kabelki ida do czujnika, podlaczajac sie miernikiem w tym miejscu pomiedzy nimi powinno byc 2,5kohm (przy okolo 25*C). Jesli jest inaczej tzn ze:
1. po pierwsze primo czujnik przerdzewial lub styki w kostkach
2. po drugie primo kabelki uszkodzone gdzies po drodze
1. po pierwsze primo czujnik przerdzewial lub styki w kostkach
Zulus napisał/a:
2. po drugie primo kabelki uszkodzone gdzies po drodze
bo jak na zlocie testowałem inny wyświetlacz to u Zulusa w Reni było OK
a u mnie fixował
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-08-06, 17:16
No ja jutro wezme się za styki i sprawdze wszystko co idzie od czujnika temp zewn az dowyświetlacza bo tak nie może być... zaczyna doprowadzać mnie do szału ten mrugający zestaw cyfr ( nie mylic z prawym przycieskiem myszy hehehe)
Jutro napsize jak dojde do tego co jest skopane
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
trzeba by poszperać w Forum - bo z tego co mi się po uszach obija - to jeśli nie ma połączenia z czujnikiem - to pokazuje wtedy temperaturę max ujemną, a jeśli padł scalak - to max dodatnią... chyba tak to było - a jeśli się mylę - to na odwrót...
Scalak jest do kupienia - sam go kiedyś wymieniałem... Jest w panelu z wyświetlaczem do radia (jeśli decha przewiduje radio oczywiście...), Konrad - jak to scalak - to Ci wymienię - nie jest to skomplikowane
Pozdrawiam
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-09-11, 10:49
Wracam do tematu bo podłączyłem panel od radia i temperaturę mam -60 (więc wiem juz że to styki - na poprzednim panelu temperatura była ok). Druga sprawa to zegarek - działa poprawnie przy właczonej stacyjce - po wyłączeniu wyświetla sie ale czas stoi w miejscu. Po przekręceniu stacyjki minuty skaczą do przodu albo wogóle sie przestawia.
Adam, jak czas stoi w miejscu to znaczy że renia się nie starzeje
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Adam: Już mówiłem Grzybkowi że to radio i komputerek jest bardzo czułe na zmiany napięcia. U mnie chodziło ok dopóki nie włączyłem kierunkowskazów. Jak zaczęły migać to wariował.
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum