moja Renia też ostatnio miło mnie zaskoczyła.Wyjazd na zlot/razem ponad 1000km/
- i spaliła poniżej 6/100km
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-08-09, 16:48
W sumie masz racje ... mi ojciec ostatnio powiedzial ze jak mi nie pasuje to niech sie przesiade do malucha ... ale jak tak przeliczylem sobie to podobnie wyxchodzi... srednio spali mi jakies 5 litrow benzyny a renia 10 gazu w miescie ... to przestalem jeczec... ehh ma on podejscie do ludzi hihih
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Na trasie przy spokojnej jeździe to 6,5l. a jak już wjadę do miasta to licznik wskazań ilości paliwa w baku odlicza litry w odstępach niemalże jednej minuty
_________________ Zawsze twierdziłem, że francuski dobry jest tylko sex, dopóki nie wsiadłem do Renault 25
R25: na razi nie mam Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 248 Skąd: Zamość/pruszków
Wysłany: 2006-08-14, 08:13
tak te dizelki można nalać jadalnego i jest jeszcze taniej (dotyczy dizli starego typu), sprawdzone naukowo zużycie wzrasta o jakieś 10 procent (czyli tak jak przy zamontowaniu gazu do benzyniaków
tak te dizelki można nalać jadalnego i jest jeszcze taniej (dotyczy dizli starego typu), sprawdzone naukowo zużycie wzrasta o jakieś 10 procent (czyli tak jak przy zamontowaniu gazu do benzyniaków
Jechałem w sobotę do Mysłowic naszą "cudowną" autostradą średnia wyszła powyżej 15l oczywiście benzynki, predkość głównie 160 chodź miejscami 180-210 km/h.
Ja wczoraj jechałem nad morze 400km w obie strony, prędkość między 80 a 140km/h i spaliła mi 30l. na 400km, komputer pokazał średnie spalanie 7,2l. ciekawe jakie spalanie będzie wkrótce na gazie?
_________________ Zawsze twierdziłem, że francuski dobry jest tylko sex, dopóki nie wsiadłem do Renault 25
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-08-21, 13:44
Na gazie to pewnie wzrośnie o jakieś ok. 1-2 litry zalezy od instalki i regulacji.
Dodamm, że odczujesz różnice w przyspieszaniu... już nie będzie taka nerwowa
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum