Tyle chce, w sumie jest on jedynym w okolicy, który idealnie zakłada instalcje gazowe, przyjeżdżają do niego Niemcy i bardzo sobie chwalą. Ale odbiegamy od tematu.
_________________ Zawsze twierdziłem, że francuski dobry jest tylko sex, dopóki nie wsiadłem do Renault 25
Niestety takie czasy że benzyna kosztuje majątek a renie do tego lubią sobie pojeść. Pamiętaj jednak że gaz to zło i jeżeli się już decydujesz a nie masz kaski na sekwencje to zrób to u kogoś kto naprawdę ma pojęcie bo będziesz co chwile jeździć po warsztatach. różnice odczujesz na pewno.
Już kilka razy myślałem żeby wypieprzyć cały ten gazowy szmelc i pewnie pewnego pięknego dnia uczynię to z wielką przyjemnością.
Pozdrowienia
Pamiętaj jednak że gaz to zło i jeżeli się już decydujesz a nie masz kaski na sekwencje to zrób to u kogoś kto naprawdę ma pojęcie bo będziesz co chwile jeździć po warsztatach. różnice odczujesz na pewno.
A tak w ogóle, to czy ktoś ma Renię V6 na sekwencji?
_________________ Zawsze twierdziłem, że francuski dobry jest tylko sex, dopóki nie wsiadłem do Renault 25
Racjonalnie rozumując założenie sekwencji przewyższy wartość samochodu a koszt pewnie zwróciłby się po conajmniej po kilkunastu m-cach..
Zależy też ile km robisz miesięcznie.
Ja robie niewiele więc gdybym kupił renie niezagazowaną to taką bym ją zostawił i dlatego zastanawiam się nad powrotem do wersji przed Na gazie 2 generacji nigdy nie będzie rewelacji
Poza tym:
wyższa temp. spalania w cylindrach, wypalone gniazda zaworowe, zużywające się wtryski i pompa paliwa, butla w bagażniku, ingerencja w elektronikę samochodu, dodatkowe elementy które trzeba regulować, naprawiać itp.
wg prognoz różnica w cenie gazu i benzyny ma być niewielka
a na dodatek dobrego gazownika ze świecą szukać..
Konrad, no właśnie jeżeli gaz jest chroniony przez przepisy UE to dlaczego zakazane jest jego używanie w Hiszpanii ? Tam podobno tylko taksówkarze mogą na LPG śmigać.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90 Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 497 Skąd: Radom
Wysłany: 2006-08-24, 20:23
Z przepisami UE to jest tak ze sa ogolne, ale i tak do prawie wszsytkiego moga byc indywidualne krajowe ustalenia.... wiec w hiszpani moze byc lipa z gazem a u nas bedzie zupelnie inaczej.
Np niby wewnatrz unii mozna przewozic 800 sztuk papierosow miedzy krajami, ale jak dorwalem rozpiske dotyczasa irlandii to sie oakzalo ze obywatele roznych krajow mowa wwiesc do irlandii od 200 do 800 sztuk:)
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum