Zapaliła się kontrolka w prawym górnym rogu wraz z kontrolką SERVICE. W instrukcji pod numerem 10 przy symbolu tej kontrolki pisze "nie używany". Niby nie używany, ale od wczoraj świeci. Kontrolka wygląda jak pojemnik z płynem i u góry wentylatorek. Co to może być?
Pierwszy raz o tym słyszę. Wersja 2.0 GTS nie posiadała takiego czujnika
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-10-01, 14:58
Racja to kontrolka plynu chlodzacego. Ja u siebie nie mam czujnika ale kabelki wszystkie sa do niego wiec jesli i ty nie masz w zbiorniczku wyrownawczym czujnika to gdzies ci kabelek dotyka do masy. Tak czy inaczej czeka cie podniesienie maski i zajzenie do zbiorniczka
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Mieliście rację, to kontrolka płynu chłodzącego. Stan płynu był odpowiedni, dlatego myślałem, że to coś innego. Mimo swoich lat ta wersja posiada czujnik poziomu płynu, a przyczyną świecenia kontrolki było zwarcie styków przy czujniku.
Dziękuję wszystkim za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum