no niestety misie tez ludzie i sie pomylili bo dowod zostal odzyskany ale nie wiem co z kosztami przegladu w stacji diagnostycznej...
reasumujac policmajster jak chce to zabierze dowod zawsze i juz...a atesty chocby nawet od samego pana Boga to sobie mozecie miec rozne i kolorowe i napewno wam nie pomoga jak sie ktos uprze!
mi kiedys mis powiedzial ze skoro auto wyjechalo z fabryki bez przyciemnienia szyb to nie moze byc przyciemnione w trakcie ekspoatacji gdyz wymaga taki zabieg homologacji producenta auta a nie producenta folii
Zgadza się. Homologuje się całość zespołów pojazdu.
Legalna szyba + legalna folia nie musi = legalny zespół szyba/ folia.
Co jesli szyba fabrycznie była przyciemniana, a potem została powtórnie przyciemniona folią?
Mozna sobie to zrobić i nawet fajnie czasami wygląda, ale nie ma na to dokumentu typu "dowód rejestracyjny". I dlatego trzeba grzecznym być wobec miśków, bo im nic się nie stanie jeśli będą mieli "uzasadnione podejrzenie" i zatrzymają papiery do wyjaśnienia.
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-11-05, 23:40
No to siÄ™ nie nadaje na polskie drogi ..
za jakiś czas dojdzie do tego ze miśki będą jeszcze zabierały dowody jeśli będziesz miał złą synchronizację wycieraczek przednich... no ale cóż w zrobią to w litere prawa
Wyjście jest jedno nie narażać się im... a jeśli już skakać to wiedziec ze ma sie racje... nieznajomosc prawa szkodzi
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
blondas, no to kolega z BMW był cipą że dał sobie zabrać dowód, ja bym poprosił misie do stacji diagnostycznej a później zje..ł za stracony czas.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
pipa nie pipa jak by Cie zlapali na tym ze w terenie zabudowanym jedziesz ponad 220km/h i zabrali dowod to gwarantuje Ci zebys oddal chetnie...wolal bys oddac dowod niz prawko!
poza tym tak jak napisal Konrad! w tym kraju juz tak jest ze prawo nie jest doskonale...
teraz nasowa sie pytanie!
czy policja moze zabrac dowod nawet jesli nie ma racji bo im sie cos tam wydaje ze jest zle a wszystko w swietle prawa a potem bez przeprosin i ceregieli moga miec Cie w d...ie???
czy powinni czasem wypuscic delikwenta tylko dlatego zeby sie nie narazic na jaki kolwiek konsekwencje!
i tak dochodze do wniosku ze moim zdaniem to dobrze ze czasem sie pomyla ale za to jest mniejsza szansa ze jakiemus cwaniakowi cos ujdzie plazem....
pamietam kiedys taki przypadek jak zatrzymal mnie polcjant w aninie (dzielnica warszawy) za cos tam nie pamietam juz co i slyszelismy jak wzywali go na pobliska ulice do poscigu za zlodziejem samochodowym....
pan z rozbrajajaca szczeroscia powiedzial ze nic nie slyszy dzis w tym radio bo gdyby uszkodzil auto to musial by placic ze swoich pieniazkow i poprostu olal to!
wniosek ! zlodziej uciekl bo polcjant bal sie konsekwencji zwiazanych z ewentualnym wykonywaniem swej pracy! paranoja!
dlatego niech sie czasem pomyla i zabiora dowod mimo ze nie powinni nizeli puscili "zlodzieja"
R25: na razi nie mam Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 248 Skąd: Zamość/pruszków
Wysłany: 2006-11-06, 15:54
z policjantami to miałem taki przebój, że mnie zatrzymał (jechałem motorem bez przeglądu i ubezpieczenia - jeszcze nie było funduszu gwarancyjnego), zabrali dowód rejestracyjny i powiedzieli jutro na 12 na komendzie, to się zobaczy co zrobią. przychodze czekam ponad godzine i jak się w końcu zjawił to się dowiedziałem, że co ja tu robie sprawa skoerowana do kolegium
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum