Witam .Zauważyłem ,że pomiędzdzy kolektorem ,a turbiną ,nie ma uszczelki(Espace 2.1 TD 94r)... Ktoś powiedział mi ,ze tak ma byc ,ale...hmmm czy na pewno???Jak to wygląda u Was ???????
Postaraj się doprowadzić obie płaszczyzny do równości.
Płyta cienki papierek i dcieranie albo jakiś zakład szlifierski.
Musisz zdemontować kolektor, wykręcić szpilki i obudowę od turbiny i do roboty.
Chyba że nie są to duże przedmuchy, ale zawsze lepiej mieć pewność (może silikon wystarczy).
Silikon to najprostsze i najmniej pracochłonne rozwiązanie, jak nie pomoże to wtedy dopracować dziada.
Powodzenia.
Bzyk [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-21, 09:51
Dmucha mało (prawie nie czuć) ,ale widać ,ze trochę okopcone jest łączenie...Myslałem o jakiejś np miedzianej uszczelce ,ale może najpierw zobacze co silikon zdziała...Jak wydmucha to splanuję obie powierzchnie ,ale najpierw ,,na łatwiznę"...Ciekawe ,czy oryginalnie nie ma uszczelki
Może zamiast silikonu ,uszczelnię taką masa do uszczelniania tłumików ?Jutro zabiorę się ,za to ... Zobaczymy...??? I jeszcze pytanko ,jaki akumulator (pojemność) kupić ?Teraz mam 60Ah (mocno wiekowy)a na zimę.wolę mieć nowy(czyt sprawny)...
co do uszczelki - nie pamiętam - ale ostrożnie z uszczelniaczami... Może to jest połączenie samouszczelniające się... A co do akumulatora - to (domyślam się że masz wersję silnika dieslowską) powinien być z dużym prącem rozruchowym (a pojemność aku jest też zależna od ilości elektryki w aucie...), także w pierwszej kolejności raczej powinien Cię prąd zainteresować, potem pojemność... Ale myślę że jak beziesz kupował w dobrym sklepie - to tam mają tabele jaki aku do jakiego modelu...
Pozdrawiam
Próba ręcznego szlifowania powierzchni = totalna katastrofa.
Nie ma szans, pogorszenie sytuacji gwarantowane.
Prędzej jakaś masa uszczelniająca. To lichwienie, ale nieniszczące.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Bzyk [Usunięty]
Wysłany: 2006-11-24, 01:33
No więc zrobione Użyłem pasty do uszczelniania tłumików. Na razie działa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum