R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-02-15, 18:13
hmm racja nie ma... ogladalem swego czasu fotele do baccary skorzane i gosc mowil ze mu w fotelu kierowcy mata nie grzeje, u pasazera podobno jest ok wiec albo mial cos kombinowane albo to jakis tajny bajer
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
wiljam ty mówisz poważnie?:>
mam taką wtyczke,
ale skoro tak to jak by się sterowało tą zmieniarką? z z kąd masz informacje na ten temat?
można taką zmieniarke kupic?
pozdrawiam i czekam na oidpowiedż
Miałem baccarę i nie było tam grzania siedzeń. I też były te wtyczki.
W monaco mam grzanie z osobnymi 5-cio stopniowymi termostatami. Ale niestety sam zakładałem . Nieseryjne. Instrukcja nie przewiduje.
A william żartuje z tą zmieniarką. W końcu lat 80. to raczej na odtwarzacze cd nie ma co liczyć.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-12-20, 23:47
Skoro juz ten temat odgrzany to powiem wam co i jak z tym grzaniem... Na jesien zmienialem wiazke w tunelu srodkowym i wstawilem wiache od Bartka1983. Jego renia nie byla baccara ale miala elektryke foteli manulana (bez pamieci i bez pompowania) i po analizie kabelkologii wychodzi na to ze jego renia miala podgrzewnie pupy kierowcy We wtyczce od fotela kierowcy oprocz kabelkow do silnikow byly tez kabelek czarny i brazowy - jesli ktos ma elektryczne fotele bez pamieci to moze sprawdzic ze u kierowcy zapewne ma wszystkie piny wykorzystane a u pasazera dwa sa wolne. Tak sie sklada ze w tym samym czasie zmienialem rowniez wiazke w drzwiach kierowcy i tam do kostki lusterka dochodzi rowniez brazowy i czarny (oczywiscie poza kabelkami od silniczkow). Czarny to oczywiscie masa a brazowy wnioskuje ze to podgrzewanie a przynajmniej ja sobie tam podlaczylem grzanie lusterka Poniewaz kolory kabli nie sa przypadkowe wiec to co pod fotelem kierowcy to jest to samo co dochodzi do lusterka wiec wychodzi na to ze to podgrzewanie. Kwestia tylko czy w fotelu jest wklad grzejny no i skoro jest to czy dziala
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
No dobrze. Można sobie wyobrazić, że jak ktoś chciał- mógł fabrycznie doposażyć baccarę w grzanie foteli.
Ale powiązanie tego z podgrzewaniem lusterek wydaje sie jakąś lipą. I brak o tym wzmianki w instrukcji.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-12-21, 12:03
No jak tak sobie czytam te wszystkie posty i widze te rozbierznosci no to chyba instrukcja powinna byc dla kazdego modelu oddzielna przynajmnije wydawana nowa co kwartał bo nigdy nie wiadomo co tym konstruktorom strzelilo do głow
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Ja bym sprawdził do czego ten kabel idzie tylko nie chce mi sie połowy wnętrza wykręcać żeby wykładzine ściągnąć. A biorąc pod uwagę wiek naszych renatek to jak się coś rozkreci a później skręci (plastiki) to pod czas jazdy sobie lubi potrzeszczeć.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum