ciekawe zjawisko u kolegi sie dzieje,powyżej 2000 obrotów traci moc,szarpie silnikiem i strzela w filtr powietrza,niema znaczenia na jakim bjegu,tylko podczas jazdy,podczas pracy jałowej idealnie wchodzi w obroty ,pracuje niezawsze równo obrotomież pływa,na gazie i bzynie.przejżałem wszystko i brak pomysłow,silnik 2 l 12 zaworów,jakieś pomysły?
Przy pierwszej rejestracji w Polsce miałem obowiązek założyć katalizator- inaczej nie chcieli wydac dowodu.
Pojeździłem trochę z katalizatorem, potem pękł jego wkład. Takie były objawy jak opisujesz.
Po wyrzuceniu katalizatora- wszystko wróciło do normy.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Silniczek krokowy niech sprawdzi, może za słabe napięcie na niego idzie, albo sie poprostu wiesza. Już miałem pisać, że to emulator od gazu ale jak piszesz, że tak samo się zachowuje na PB to pominąłem to.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
mel [Usunięty]
Wysłany: 2006-12-27, 10:03
sprawdziłem teraz rano i wogóle niema silnika krokowego,ciekawe,hm cały czas coś nowego,ale powiada że dotej pory niebyło problemu
[ Dodano: 2006-12-27, 17:39 ]
uszczelniłem wszystko co związane z podciśnieniem i niepowiem pomogło,ale to jeszcze nie to świece i przewody wykluczam albowiem zostały zmienione
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2006-12-28, 17:43
w takim razie sprawdź kolego jeszcze aparat zapłonowy z palcem i na wszelki wypadek cewkę, chociaż z tych objawów co mówisz to stawiam na aparat (dwie świece czyste a dwie niedopalone) no chyba że silnik już dogorywa
Wysłany: 2006-12-28, 18:14
silniczek żyletka,chętnie bym go kupił,z aparatem pokombinuje jutro
[ Dodano: 2007-01-03, 19:23 ]
no udało się,a chciałem wyciągać silnik i tak dokońca niewiem co było,ale napewn coś z wysokim napięciem,wymieniłem aparat kopułke przewody świece,i mruczy asz miło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum