R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2007-01-03, 10:56
Oluś skonstruowal specjalny sciagacz do sprezyn wiec z nim gadaj, on to ma juz za soba. Zwyklym, uniwersalnym sciagaczem niestety bedzie bardzo trudno czy wrecz nawet niemozliwe (i niebezpieczne!).
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
R25: na razi nie mam Pomógł: 2 razy Wiek: 50 Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 248 Skąd: Zamość/pruszków
Wysłany: 2007-01-03, 12:04
zwykłymi ściągaczami jest to możliwe i niebezpieczne (sprawdzałem na własnej skórze - zmieniałem w lipcu ubiegłego roku), zajmuje trochę czasu ( w szczególności jeśli chodzi o dobre zamocowanie ściągaczy)
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2007-01-03, 17:02
Ja miałem do dyspozycji dwa ściągacze, aby ułatwić sobie nieco zadanie wybiłem swożeń górny i odkręciłem półoś, to mi dało dodatkowo trochę miejsca aby górny wahacz opadł jeszcze niżej,
ściągacze miałem kiepskie, zsuwały się ze zwojów, ech.. ile nerwów mi to zjadło ze trzy godziny chyba na jedną stronę poświęciłem czasu ale wkońcu się udało
problem w tym, że te sprężyny są twarde o dostęp do nich od strony komory silnika jest praktycznie niemożliwy, jedynie z boków i z przodu można łapać
no ale powodzenia życzę
ja tez walczyłem z tymi sprężynami ,miałem 3 sciągacze własnej konstrukcji ,i faktycznie nie jest to łatwe ,a o tym ze niebezpieczne to nie wspomne.A tak przy okazji mam pytanie czy ktos wie jak wyglonda oryginalny fabryczny sciągacz do tych sprezyn moze ktos widział taki.Ja bym chetnie zaopatrzył sie w taki patent .Moze gdzies kupic cos takiego i wypożyczać członkom klubu ,bo mysle ze z czasem to bedzie problem zeby znalesc fachowca który to zrobi.
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2007-01-03, 22:58
Taki ściągacz można zobaczyć w różnych instrukacjach i manualach do 25. Podejrzewam że kupno takiego cudo może być niemożliwe ale nie jest to chyba takie trudne do zrobienia. Najlepiej gadać z Olusiem. Ja ściągałem na dwa ściągacze i jakoś poszło. Ale przygód z tym miałem co nie miara
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum