Uczciwie to trzeba zaspawać, wyszpachlować i pomalować na szaro, jak w oryginale. Na pewno na ten kolor jest receptura renault. Jutro spróbuję sie dowiedzieć jaki to kolor.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
hmm...
nie napisalem chyba najwazniejszego!
to ma byc tylko rozwiazanie na rok gdyz w nastepna wiosne bede renie odnawial totalnie lacznie z piaskowaniem karoserii
a wtedy oczywiscie sie dziurke zaspawa
moze ktos z was juz robil taki "myk" i ma jakies doswiadczenie?
pamiętaj że jak zaspawasz to zniszczysz dookoła powłokę antykorozyjną (ocynk) więc wypadało by już odrazu na gotowo zabezpieczyc i pomalowac. więc proponuję aby ta nalepka pozostała i od drugiej strony także przyklej nalepkę. Dlatego wydaje mi się że lepiej poczekac aż nadejdzie jej czas
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
hmm...
bede renie odnawial totalnie lacznie z piaskowaniem karoserii
Niech Cię Bóg broni przed piaskowaniem karoserii. Nieodwracalne zniszczenia powłok antykorozyjnych i niebezpieczeństwo (pewność) odkształceń blach w wyniku miejscowego nierównomiernego nagrzewania pod wpływem uderzeń ścierniwa. Zrobisz złom z dobrego samochodu.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
To jest osobny temat i należy się ostrzeżenie. Ale najpierw zadaj sobie pytanie, co własciwie chcesz oczyścić. Lakier? Podwozie? I po co?
Zastosowanie kulek szklanych niczego nie zmienia- to ścierniwo jak każde inne. I tak otrzymasz gołą blachę tylko o innej strukturze powierzchni. Wszystkie fabryczne powłoki kataforetyczne szlag trafi. A są dobre, jesli 20 letni samochód nie ma korozji.
Mozna podyskutować, ale Admin powinien to wydzielić, bo to temat wykraczający poza załatanie dziury po gazie.
Ostatnio zmieniony przez Janusz 2007-02-11, 23:25, w całości zmieniany 1 raz
Ja już próbowałem zalepic dziurę włóknem szklanym i żywicą. ale nic z tego nie wyszło. lekko zmatowiłem dookola lakier i przykleiłem. Odpadło. Poprostu musiałbym do gołej blachy odczyści, a to się mija z celem.
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
Skoro to ma być tylko na jakiś czas to może wstawić blendę odbl. między światłami? Pewnie coś dopasujesz od innego auta
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum