Wysłany: 2006-10-24, 20:29 Franpol Wrocław - nie polecam...
Witam,
Jestem uzytkownikiem Megane Coupe 1,6 z 2000 roku. Dzisiaj rano miałem nieprzyjemność korzystac z usług serwisu franpol przy ul.Paczkowskiej 26 we Wrocławiu. Kilka razy dokonywałem tam drobnych napraw i było ok. Dzisiaj umówiłem się na godzinę 9 na wymianę płynu chłodniczego, napinaczy pasów i diagnostykę silnika. Naprawa miała zakonczyć się koło 13-14. O tejże godzinie zadzwoniłem i dowiedziałem się, że samochód jest gdzieś u elektryka i będzie gotowy pod koniec dnia. Kolejny telefon koło 17 i dowiaduję się, że auto będzie do odbioru o 21. Postanowiłem się tam osobiście wybrać i spotkałem szefa firmy zamykającego warsztat, który stwierdził, że to nie możliwe. Upierałem się przy swoim i poszliśmy do biura, skąd własciciel miał zadzwonić do pani z którą wczesniej wszystko uzgodniałem. Oczywiście nie udało się dodzwonić. Pan "zaprosił" mnie na następny dzień, a na moje pytania dlaczego nie zostałem poinformowany o przedłużającej się naprawie, w bezczelny sposób odpowiedział, że nie będzie już ze mną rozmawiał i poprosił do wyjścia... Kiedy wspomniałem o dbałości o klienta, rzucił, że "jeśli ma być szczery, nie musi dbać o każdego klienta..." Wnioski wyciągnijcie sami, ja nie będę tolerował chamstwa i moja noga w życiu nie postanie w tej firmie. Nigdy nie spotkalem się z takim potraktowaniem klienta.
Trzeba gościa "rozreklamować" na forach renówkowych. Mógł chociaż powiedzieć, że jest chory lub zmęczony, nie zna sprawy, a rano wyciągnie konsekwencje. Chamstwo jakich mało.
piotr911 [Usunięty]
Wysłany: 2006-10-24, 21:33
Szczerze mówiąc to problem był taki, że na pana w samochoodzie czekała jakaś laska i chyba dlatego tak się spieszył. Żenujące. Jak macie jakies adresy forów to wklejajcie, a ja się zajmę resztą
i wiesz co jeszcze piotr911?
potem zebrać wszystkie linki do Twoich komentarzy na forach i wysłać mu mailem.
zemsta smakuje najlepiej podana na zimno.
ja w wawie u kiljańczyka spotkałem się z wręcz z odwrotnym podejściem. po luźno rzuconym poleceniu szefa zostałem załatwiony wzorowo, mimo początkowych problemów i powszechnej niemocy.
ja sie juz nie chce denerwowac ponownie ale ci co mnie znaja to wiedza czemu i jakie mialem przygody z serwisami renault!
moja noga rowniez tam juz wiecej nie postanie!
jesli chodzi o omawiany przypadek opisal bym go szczegółowo i wyslal do renault polska
ja mysle ze autor topicu poprostu nie mial miny troglodyty ktora by sugerowala ze sie wscieknie jak auta nie zobaczy gotowego na czas wiec go poprostu olali
Ja również odradzam wizyte w tym serwisie. Niestety ale również spotkałem się tam z chamskim traktowaniem przez pożal się boże fachowców.
Wojtek759 [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-15, 15:51
powiesić typa na suchej gałęzi
MonteR [Usunięty]
Wysłany: 2007-02-25, 16:52
Janusz napisał/a:
i wiesz co jeszcze piotr911?
potem zebrać wszystkie linki do Twoich komentarzy na forach i wysłać mu mailem.
zemsta smakuje najlepiej podana na zimno.
Byłbym ostrożny z takim działaniem, doświadczyłem na własnej skórze późniejszej zemsty(?) w podobny sposób załatwionej sprawy...
Po tym poście...
http://renault19.pl/forum...6270#post_52192
miałem na głowie właściciela firmy i prawników firmy Czakram... W poście tym rzekomo obraziłem Właściciela firmy i pracowników oraz oczerniłem firmę Czakram...
Cała sprawa skończyła się polubownie na publicznym przeproszeniu za moje słowa (osobny temat i news na głównej stronie portalu R19).
Także prosze uważajcie, bo nie wiadomo na kogo traficie...
Widocznie nie byłeś pewien, ze masz rację- więc przeprosiłeś. Bardzo słuszna decyzja. Nasi politycy tak nie potrafią.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Nie widzę w poście MonteR-a nic obraźliwego. Jest to opis jego perypetii z instalacją gazową montowaną w określonym warsztacie. Nie ma tam żadnych epitetów, ani nawet stwierdzenia, że nie chcieli uwzględnić reklamacji. Nawet nie napisał "nigdy tam nie zlecajcie usług".
Jeżeli fakty się zgadzają i klient ma jakieś rachunki z napraw i poprawek- nich idą do sądu. Życzę powodzenia.
Chyba, że fakty zgadzają się "prawie".
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum