Wysłany: 2007-03-31, 11:58 Toyota Celica 1977 Liftback
Przedstawiam Wam kawałek japońskiej klasyki. Toyota Celica 1977 Liftback należy do mojego znajomego- Jarka. Jak widać pojazd przeszedł gruntowną renowację i dostał wiele nowych części- wlącznie z tapicerką. Obejrzyjcie komorę silnika.
Ciekawe jest też archiwalne logo toyoty w postaci smoka i opony w amerykańskim stylu..
Slinik 2000, DOHC, gaźnikowy.
Życzę wszystkim (sobie także) posiadania renówki w takim stanie.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
az chce sie krzyknac wooow!!!!
moj kolega wczoraj kupil sobie fiata125p w przecietnym stanie ale za to z 1976 roku i do tego kompletnego,jezdzacego
pierwszy raz w zyciu ciesze sie baardzo ze moje renie sa coraz starsze
w naszym kraju lawinowo rosnie moda na stare piekne klasyczne i nie tylko auta wiec pozostaje sie tym faktem tylko cieszyc
zeby sie tylko przepisy pozmienialy apropo ubezpieczenia auta zabytkowego to juz by byla chyba pelnia szczescia
CUDOWNA. bardzo mi się podoba ten model, zresztą następna generacja również. Niechwaląc się to też posiadam japońskiego klasyka - Honda Prelude 2 generacja z 84 roku, niestety jest po wypadku i sobie stoi i czeka na lepsze czasy, a właściwie na dopływ gotówki bo trzeba zrobić blachę. Ale silnik żyleta. 2.0 DOHC 16v. Podnoszone światła troszkę chromu, ma klimat lat 80
[ Dodano: 2007-03-31, 15:54 ]
A w sumie można by się zastanowić nad takim działem, tematem, postem, nie wiem czym, w każdym bądź razie mogli byśmy opisywać tam auta naszych znajomych, zabytkowe, ciekawe wyjatkowe, niepowtarzalne
Wysłany: 2007-04-10, 13:24
gzara, pomysł super wiele jest autek wartych pokazania, które mieszkają w garażach naszych znajomych
Celica jest świetna, ale jeśli chodzi o Toyotę to uległam fascynacji innym modelem AE86 marzenie
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
Nie chcę zakładać nowego tematu.
Zobaczcie taki samochodzik Taunus 12M.
Upolowałem go na stacji w Ożarowie Maz. Ciekawe dlaczego nie ma numerów zabytkowych, skoro najnowszy tego typu jest z 1966 r.
ale to się opłaca. przeglądów nie trzeba robić..
spróbuję kupić ten samochód, bo już znam telefon do właściciela.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum