witam moze tutaj ktos odpowie na moje pytanie. mianowicie w swoim aucie posiadam stare swiece (iskry65) i stare przewody i chcialbym je wymienic. i teraz chcialbym sie dowiedziec czy ma to jakies znaczenie jakie zaloze swiece?? moze ktos wie jakie powinienem kupic i czy bede mogl zalozyc jakies sportowe swiece?? i co z przewodami ma tez to jakies znaczenie jakie kupie? mam silnik 1,6 ,A6m. pozdrawiam i czekam na odpowiedz
kolego! jesli chcesz wydac pare groszy i miec lepsze samopoczucie z racji "sportowych" swiec to rozejzyj sie za swiecami firmy BRISK!
zupelnie Ci one nic nie dadza ale ........Twoj cyrk i Twoje malpy!
jesli natomiast chcesz zeby Twoja auto jezdzilo i bylo mu znacznie lepiej zaiwestowal bym w swiece japonskiej firmy NGK
zakup świec i przewodów o-niewyobrażalnych-niesamowitych-wspaniałych-boskich-sprtowych parametrach nic Ci nie da oprócz lekkości potfela po zakupie. weź katalog, znajdź fabryczne i ... kup equyem.
a jeśli fueguś za słabo jeździ to zrób mu remont silnika nie zapominając o wałku rozrządu i głowicy w całości.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Z powyższym się zgodzę odnośnie wydajności............
Oprócz tego że zakup dobrych jakościowo elementów za stosunkowo wysokie ceny pozwoli ci popatrzeć krzywym okiem na tych co wymieniają byle jakie przewody i świece co chwila.
I którzy co pól roku myslą że diabeł im iskrzy wieczorem pod maską
Co do wydajności to nic nie odczujesz jak jest napisane powyżej
A i Ps świec Brisk nie kupuj tak czy tak złe opinie wsród Tunningowców biegają szczególnie na zachodnich forach.
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2007-05-28, 10:48
W dieslu akurat marka swiec niewielkie ma znaczenie, ogolnie z tych najpopularniejszych to Bosch i Beru (byly montowane orginalnie). Koszt ~20-25zl/szt. Jesli wymieniasz to od razu najlepiej caly komplet (a dokladniej wszystkie ktore sa ze soba polaczone - w ph1 wszystkie ida wspolnym kablem a w ph2 podlaczone sa parami). Najwiecej gimnastyki jest z wykreceniem pierwszej swiecy od strony chlodnicy bo pompa wtryskowa przeszkadza ale ogolnie jest to do pokonania
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
numeracja wg BOSCHA to : 0250 201006-710
ja od długiego czasu jeżdżę na czeskiej ISKRZE /11.721.002-11V / i jestem z niej zadowolony
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
okazuje sie że tam tez taka jest-sam byłem zdziwiony. Ma inny znak firmowy a nazwa taka jak u nas
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum