R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2005-09-13, 06:35
nie przejmuj sie u mnie też nie ma sondy a mam wielopunkt 2165 i jakos to działa
może bardziej doświadczeni forumowicze sie wypowiedzą na ten temat
pozdr
W J7R sonda powinna być w miejscu gdzie portki łączą się już w jedną rurę. Jeżeli nie ma, to znaczy, że ktoś wymieniał portki i dał od wersji bez sondy. Kiedyś mi takie chcieli wcisnąć matoły.
Jednak zrobiłem doświadczenie z czystej ciekawości i przy odłączaniu sondy nie zauwarzyłem żadnych zmian w pracy silnika. Może sonda już nie pracowała
ale moze tak jak TOMBOG mówi wczesniej jużni edziałała i komputer boliczał z danych awaryjnych..
R25: Safrane 2.0 16V Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 13 Maj 2005 Posty: 196 Skąd: Łódź
Wysłany: 2006-08-23, 17:49
Tak jest na portkach przed katalizatorem
Rene [Usunięty]
Wysłany: 2006-08-23, 20:12
ja np. wiem na 200% ze moja Renatka fabrycznie od nowosci(a znam renie prawie od urodzenia) nie miala kat. ani sondy dlaczego to nie mam pojecia przeciez starsze modele mialy nawet .portki mam jeszce orginalne latane chyba z 10 razy ale daja rady
Rene, jak się dobrze orientuję to każda pojemność silnika miała dwa rodzaje układów wydechowych w wersji z KAT i bez Kat może masz tą drugą i dlatego nie masz Lambdy. Zapraszam tutaj, wszystkie układy jakie były montowane w reniach. http://www.renault25.eu/viewtopic.php?t=1032
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
Rene [Usunięty]
Wysłany: 2006-08-25, 17:33
aaa widzisz to teraz mi rozjasniles umysl i w koncu nie bedzie mnie ta sprawa mekala tylko pytanie - po co tak robili ? ze bez kat i z kat. w sumie moze lepiej ze mam bez lepiej renia "oddycha" dzieki za info.
W moim też nie było katalizatora ani tym bardziej sondy. 2000 ccm, 1987, Holandia.
Przy rejestracji w Polsce musiałem katalizator założyć- ale to już inna historia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum