R25: MB S124 200TE 1991r.
Imię: messi Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 2031 Skąd: LSW
Wysłany: 2006-08-17, 11:04
a slyszales zapewne ze maja one problemy z prawem ... 510 i 520 i tam jeszcze pare radujek
Wiesz co ono wejdzie to powiedziec nie moge,... musisz wejsc na jakas stronke i sprawdzic rozmiary tego radia.. ja mam starą cobre wiec nie pomoge.. choc sam przymierzam sie do kupna unidena 520 XL widzialem jzu chodza po 250 zł nówka;)
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2006-08-17, 11:24
Konrad według tego co podają sprzedawcy radio ma wymiary takie:
Szerokość: 115 mm
Wysokość: 35 mm
Głębokość: 180 mm
czyli powinno wejść, mam jeszcze dylemat z anteną czy na stałe czy magnes?
jak narazie parkuję pod blokiem w warszawie więc zostawiać antene na dachu to zaraz ktoś zap....li,
albo zakładać tylko jak jadę gdzieś dalej, tylko wtedy będzie mnie wkurzał walający się przewód antenowy, a chciałbym go ładnie schować pod tapicerkę czy inne plastiki,
najlepiej by było zamontować na stałe i tylko na dłuższy wyjazd bata wkręcić,
muszę przeprowadzic oględziny swojego dachu bo mam jakąś tajemniczą zaślepkę,
może to już gotowy otwór na antenę
a jak z długością anteny i jakiej firmy polecacie?
Wysłany: 2006-08-17, 12:14
Ja napisze tak wejdź sobie tutaj... i oni wszystko powiedzą choć może i już jest napisane www.cb-radio.pl fajna stronka o cb... duzo mozna sie dowiedziec.... a z tego co ja kupilem i co cbrak Szopen polecik antene sirio ml 145 na magnesie to jest super zasieg mam spory u ejstem zniej bardzo zadowolony...
jesli chodzi o stala czy mag no ja wybralem mag poniewaz najwiecej tras to robie w wakacje i dni wolne po miescie wg mnie to torche wiocha jexdzic z antena na dachu tylko po to zeby sie pokazac o mam cb a Wy nie itd...
zeby ja chowac nie ma problemu... odkrecam antene mag klade na tylenj pilce a bata chowac do bagaznika
jesli chodzi o zlodzieja.. to nawet jak jest na stałe to oni ją za... winą
wejdzie i to z utrudnieniami radio długości dokładnie 190mm a co do kontowych wtyczek to niestety kazda wtyczka to jest conajmniej 8mm dodatkowo, a to niestety za duzo, ja prubowałem i niestety musiałem zostawić sam przewód, ale po dokładym jego zamontowaniu wraz z ekranem sprawuje sie tak samo jak wtyczka, pod względem technicznym.Pozdrawiam Fizykk
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-09-04, 13:43
Wlasnie skonczylem boje z moja popielniczka i tez sobie tam wsadzilem radio Bylo troche ciecia zeby radio weszlo i zeby klapka sie szerzej otwierala ale obeszlo sie bez wycinania wykladziny podlogowej. Teraz juz mam miejsce w schowku a same podlaczenie radia ogranicza sie do wpiecia mikrofonu i wystawienia magnesowki na dach.
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2006-09-04, 13:57
Mi juz zostala tylko jedna bedzie slyzyc w zastepstwie tej glownej jako smietniczka Jeszcze kiedys moze najdzie mnie natchnienie na ladniejsze wykonczenie calosci ale poki co tak zostawie jak jest.
Posiadam stare radio Onwa, dokupiłem i zestroiłem antenę.
Stwierdziłem, że dobrze pasuje i ne będzie przeszkadzać w miejscu schowka/ gadaczki.
Zamówiłem w zaprzyjaźnionej firmie wykonanie uchwytu z blachy według mojego projektu. Pomalowana została proszkowo na kolor zbliżony do koloru konsoli (zdjecia z pomyłkowo jaśniejszym odcieniem, potem przemalowane na ciemniejsze)
Wykorzystałem pokrywę gadaczki, z której usunąłem głośnik i od wewnętrznej strony wywierciłem otwory 4,5 mm
Rozwiązanie jest wygodne- łatwy dostęp do rgulacji, nie przeszkadza w czasie jazdy. Sprawdzone przez 4200 km.
Bardzo łatwo zdemontować i w zamian powrócić do "szufladki na gume do żucia" Antena na magnes.
CB to nieoceniona sprawa kiedy się jedzie choćby w 2 samochody.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Wysłany: 2007-06-28, 15:17
Takie właśnie rozwiązanie podsunąłem Goliemu i u niego tez to się sprawdza... ja jak juz wcześniej pisałem mam w popielniczce
Jeśli mowa o przydatności CB to jest nieocenione
dokładnie tak jak pisze Konrad za co mu dzięki ale zamierzam się na przełożeniu je nad grajka audio co by było lepiej widać pod czas jazdy gałki ale kiedy się za to zabiore to nie wiem
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
u mnie niemożliwe, bo tam ma być radio oryginalne, które zajmuje całe miejsce.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
Wysłany: 2007-06-30, 22:26
ja w nowej reni mialem z tylu na dachu antenke od zestawu glosnomowiacego a ze takiego nie posiadam to wkrecilem tam grzybka od anteny i teraz mam antene mocowana na stale - o wiele lepszy odbior.
oczywiście, że to lepsze rozwiązanie, ale tylko wtedy, gdy jakiś rzeźnik juz wykroił dziurę w dachu. ja tego na pewno nie zrobię i pozostanę przy antenie magnesowej.
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992 Pomógł: 13 razy Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-06-30, 22:48
Janusz napisał/a:
gdy jakiś rzeźnik juz wykroił dziurę w dachu
A czy ja będę rzeżnikiem jeśli wykroję dziurę w dachu na szyberdach orginalny z RENO25 ale żeby było zgodne z tematem przeprowadzę kabelek do antenki HA HA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum