Dwa dni temu odwiedził nas w domu dzielnicowy. Miał ze sobą pamiątkową fotografię z przebiegu wykroczenia drogowego popełnionego przez kierowcę pewnego bliżej nie znanego monaco.
Są w takich razach 4 możliwości.
1. przyznać się i zarobić punkty karne i mandat
2. wskazać kierowcę, który popełnił wykroczenie naszym samochodem (on zostanie ukarany).
3. nie pamiętać kto prowadził samochód i zarobić mandat bez punktów karnych
4. nie przyjąć mandatu i zdać się na wyrok sądu grodzkiego
extra porada od dzielnicowego- nie wozić przedniej tablicy rej. a w razie zatrzymania zgłosić zagubienie tablicy w wyniku odpięcia sie klubowej ramki.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
no spokojnie można nie pamiętać kto w lutym auto prowadził - i przyjąć mandacik bez punktów. Mozna i do sądu - bo nie widac kto to prowadził (to chyba ta plama na zdjęciu = kierowca) ale ile to zachodu i czasu
Ładne zdjęcie
Nie zastanawia was, że w przypadku gdy jest to zdjęcie z fotoradaru, stanowi pełnoprawną podstawę do rozpoznania sprawcy, a w przypadku gdy zamontujecie sobie kamerę w mieszkaniu, do którego wejdzie intruz, sąd zwykle oddali dowód z powodu słabej czytelności zdjęcia ?
Uwielbiam ten kraj
dziwię W naszej kaczolandii takie niedopatrzenie?????
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
Cholera a ja przed paroma chwila wrocilem z łeby.... i jednego fotka za barakiem (jadac od strony wawy nie zobaczylem.... oby był zdechły jak większość
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
mi 2 razy w zyciu zaswiecilo na czerwono w slepia ale maialem szczescie bo padal snieg i mialem mocno tablice zasniezona
poza tym jak sie nie mieszka tam gdzie sie jest zameldowanym to problem z glowy
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992
Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-07-09, 07:21
blondas napisał/a:
poza tym jak sie nie mieszka tam gdzie sie jest zameldowanym to problem z glowy
Nie całkowicie własne doświadczenie w Rzeszowie +33km ta zamazana plama to bardzo wyrażna fotka kierowcy pasażer zamazany
tomala napisał/a:
"nazwiska rodowego " ani "nazwiska panieńskiego matki
Te dane wpisze mundurowy jak zapuka do drzwi i zaprosi do komendy na rozmowę.
Można utargować wysokość mandatu z punktami nie ma rozmowy pozostaje s ąd gdzie zobaczysz oblicze kierowcy i nie masz możliwości targu o wysokość mandatu nie licząc straconego czasu i nerwów to samo tyczy się drobnych kradzieży które zgłosiłeś organom ścigania
w mozliwosc rozpoznania kierowcy z tej fotki nie wierze
lucjan napisał/a:
Można utargować wysokość mandatu z punktami
o ile wiem nie mozna jest napisane o ile przekroczyles i punkty i mandat przwiduje taryfikator sa zakresy np za dana ilosc km/h od 300 do 400 plnów, tylko tyle mozna utargowac o ile nie trafimy na niemilego policjanta (jako 17 latek zawsze trafialem na milego, wiec tacy tez sa ) na 100% dostaniemy ta mniejsza
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992
Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-07-09, 09:59
[quote="Patryk"]mozliwosc rozpoznania kierowcy z tej fotki nie wierze[/quote
Nie wierzyłem od 1,5 roku wierzę lepiej było zgonić winę na kolegę który się przyzna mało jeżdzi zapłacić mandat wypić dobrego browara z kolegą i po stresie.
PS zdjęcie jak na portrecie:(
z tym adresem zamieszkanie, to blondas nie masz racji.
prypominam, że wedlug adresu w dow. rej. mieszkam w wawie.
niestety, znaleźli mnie, tylko trwalo to troche dluzej.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
po prostu trzeba uważać na znaki drogowe a jak już przekraczać prędkość to nie więcej jak o 10 km/h. Podobno takich odrzucają na wstępie bo by musieli całej zmotoryzowanej Polsce mandaty powysyłać. No ale 9 dych prawie tam gdzie 50 wolno? No, no, no.....
z tym adresem zamieszkanie, to blondas nie masz racji
jak Ty im nie powiesz gdzie naprawde mieszakm to ja tez sie nie wypowiem....
ostatnio mnie policja szukala pol roku gdy chcieli mi doreczyc wezwanie do sadu w sprawie wypadku drogowego....
mnie znalazla dzielnicowa w pracy mojej mamy w ktorej juz 20 lat nie pracuje
nie wpadli by zostawic kartke w dzwiach bo mnie w miejscu zameldowania nigdy nie ma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum