Witam wszystkich serdecznie. Wmojej reni od czasu jak tylko ją kupiłem,wskaźnik paliwa co prawda pokazuje ilość benzyny w zbiorniku ale cały czas miga nie zależnie od ilości benzyny znajdującej się w zbiorniku.Czy to tak ma być?
Na pewno tak nie powinno być. Napisz, czy to jedyna nieprawidłowość na wyświetlaczu- czy pozostałe informacje pokazuje prawidłowo?
I najłatwiej rozpocząć od resetu.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2007-08-22, 19:06
Jesli miga poziom paliwa tzn ze nie dostaje sygnalu od komputera wtrysku informacji o spalaniu (komp pokladowy oblicza ile ma w zbiorniku na podstawie spalania i przejechanej drogi). Sprawdz czy pozostale funkcje ci dzialaja. Jesli miga poziom paliwa to wtedy na wyswietlaczu pokazuje ilosc taka, ktora aktualnie zmierzyl na podstawie odczytu z plywaka poziomu paliwa. Jak dla mnie to te migajace wskazania sa dokladniejsze niz wyliczane z innych parametrow (oczywiscie to tylko moja opinia i wlasne doswiadczenie )
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Zulus ma rację. Miałem tak kiedyś w baccarze. Ale właśnie pozostałe odczyty tez były nierawidłowe- jakieś dziwne zużycie paliwa i srednie też. Dlatego pytałem o inne wskazania. U mnie pomógł reset.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
wszystko się zgadza panowie,pomyślałem o tym samym co opisaliście i przeprowadziłem test zegarów,co się okazało? czynność którą wykonałem pomogła i wszystko wróciło do normy,pozostałe wskazania też się ustabilizowały, bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi
To teraz naciśnij przycisk "pomógł" przy poście który ci rzeczywiście najbardziej pomógł. To baaardzo pomaga przy późniejszym wyszukiwaniu rozwiązań problemów tobie i innym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum