I ja u siebie małem ten sam problem... Niestety - musiałem zrobić zastępczą dzwignię... Jako materiał wyjściowy użyłem szprychy rowerowej... Myślałem także żeby zaadoptować coś z polskich samochodó (np. Polonez, Fiat 126), ale zdaje się, że główki w tych plasticzkach były ciut większe...
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992 Pomógł: 13 razy Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-06-11, 21:57
Janusz napisał/a:
można dobrać z polskich. dziś kupiłem sobie 2 szt po 0,50 zł.
Jeśli można spytać to konkretnie z jakiego typu
Mogę zaoferować Mariuszowi orginalny łącznik tylko poprzebiegu jaki miała dawca części zamiennych nie znam ale jest w dobrym stanie koszt przeyłki większyjak
Janusz napisał/a:
0,50 zł.
Jestem noga wiecie z czego jeśli żle napisałem proszę o pomoc
niestety nie wiem od czego to jest. po prostu na ladzie stało kilkadziesiąt pudełek z drobiazgami, wybrałem na oko i pasują.
jak będę przejeżdżał powtórnie obok tego sklepu to zatrzymam się i się dowiem.
R25: Renault Twingo I PH I 1.2 8V
Imię: Sig Pomógł: 3 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Lut 2007 Posty: 372 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-03, 08:05
Aha i mam dla ciebie przykrą wiadomość nie kupisz tego ustrojstwa nigdzie ponieważjest to część składowa przepustnicy
szukałem w całej polsce i niestety można dostać to tylko z przepustnicą
Ja sobie sam zrobiłem tą część z mosiądzu i jest już na wieki tyle że nie da się jej zdemontować ( tzn da sie ale trzeba troszku pomajstrować )
albo poszukaj na allegro przepustnicy
ostatnio widziałem za 35pln uszkodzoną ale z dobrym łącznikiem
Koszt przepustnicy w Servisie Renault ( nie będę pisał jakim bo to będzie reklama )
2496 pln
nieeeeee, panowie. pojade do tego sklepu specjalnie (ostatnio na tej ulicy były wykopy i nie było gdzie zaparkować) i dowiem sie od czego to pasuje.
a pasuje idealnie.
problem jest tylko taki, czy sprzedawca będzie potafił prawidłowo odpowiedzieć
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Wysłany: 2007-09-03, 21:45
Janusz napisał/a:
nieeeeee, panowie. pojade do tego sklepu specjalnie (ostatnio na tej ulicy były wykopy i nie było gdzie zaparkować) i dowiem sie od czego to pasuje.
a pasuje idealnie.
problem jest tylko taki, czy sprzedawca będzie potafił prawidłowo odpowiedzieć
'
Tak janusz te plastiki nakręcane to są w servisie orginalne po 5 pln ale tu chodziło mi o ten wygięty plastik czarny ( tego już nie kupisz ) wyjmowałem z auta i latałem po servisach
niestety nic z tego to jest element składowy przepustnicy :devil:
Wysłany: 2007-09-11, 14:34
Kicek czytam uważnie pozatym debata dawno się skończyła
Jak byś czytał uważnie to Janusz napisał o pasującym polskim zamienniku ale z gwintem czyli zupełnie nie o to chodziło bo w tym wygiętym czarnym plastiku przy przepustnicy nie ma gwintu
R25: 2165 TX, B29E 1990r Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sie 2005 Posty: 448 Skąd: Lublin/Warszawa
Wysłany: 2007-09-11, 21:16
Temat niezamknięty, więc debata jeszcze się nie skończyła
Jeśli zamiast czarnego plastiku Janusz zastosował inne rozwiązanie to chyba nic w tym złego
poza tym Mariusz1500 nie jest w posiadaniu owego "plastiku" i raczej nie interesuje go to, czy element ten posiada gwint czy też nie,
Janusz zastąpił "plastik" czymś równie dobrze działającym i trzeba to uszanować
Wysłany: 2007-09-11, 21:29
Kicek ale tu chodzi o to że januszowi chodziło o te 2 elementy na tej metalowej sztycy a nie o ten czarny plastik
szukałem wszędzie i nic innego nie pasuje ofszem te nakręcane plastiki ( łącznik linki gazu pasuje od kilku innych aut ) natomiast jeśli chodzi o to czarne plastikowe ustrojstwo to nie pasuje od żadnego innego auta niestety ja musiałem sam sobie dorobić i jeśli mariusz nie znajdzie to mu chętnie dorobie metalowe
i pokaże wam o co chodzi mariuszowi
widzę że zaszło tu jakieś nieporozumienie
Też miałem na drucik zrobione zrobie jutro fotkę tego dorobionego z Mosiądzu
Panowie zrobiłem to tak ze sie trzyma od czerwca jak narazie gazu mi nie zabrakło w trasie. zrobiłem igla dziurke przelotowa na tym koncu peknietym i polaczyłem drucikiem.
Jaky co to pokarze w bełchatowie o co chodzi.
Pytałem sie z reszta o ten drobiazg na Radwańskiej i powiedzieli ze maja ale dostepny z cała przepustnica i koszt jak panietam 2000zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum