R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-21, 11:53 Alternator
czy w naszych R25 - chodzi mi o modele 2,0 czy 2,2 były alternatory niemieckie?? Jesli tak to czy to były Bosch'a?? Na moim jest nalepka z napisem "Remanufactured in Germany"
oraz poniższymi oznaczeniami:
0 986 034 851
14 V 75 A (no to, to wiadomo co)
25 H BOSCH KH 869
czy to Bosch czy tylko regenerowany przez Bosch'a ??
i tam masz w tym linku z prawej strony klikajac na te zakładki podstawowe - dodatkowe - numery - stosowany i tam pisze co i jak
a cena niezla 978,42 zł
Adam, z tego co mi się obiło o uszy to chyba samych szczotek nie kupisz bo są razem zmontowane ze szczotkotrzymaczem. Poprawić mnie należy się jeśli się pomyliłem.
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
_________________ Gość, Ty i Renia i cały świat się zmienia
Opis objęty jest prawami autorskimi, pobranie go, zmiana i wykorzystywanie możliwe jest tylko po mianowaniu autora na Administrtora lub Moderatora forum R25
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992 Pomógł: 13 razy Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-09-22, 08:27
Przy dobrej wprawie da się odkręcić szczotkotrzymacz ale nie sprawdzi się stanu ślizgów które bardzo często trzeba przeszlifować aby nowe szczotki pracowały długo należy też wymienić łożyska aby zapomnieć na długi okres że alternator istnieje w samochodzie.
Szczotki najlepiej kupować w sklepach AGD zostawiając orginalną sprężynkę dociskową
no właśnie-Lucjan mnie uprzedził. Jeśli masz już na wierzchu alternator- WYMIEŃ od razu
łożyska- i to na takie z luzem C3
_________________ Moja jest tylko racja,bo to Święta Racja.
A nawet jak jest twoja,to moja jest mojsza niż twojsza,bo moja racja jest najmojsza i tylko ja ją mam.
( Dzień Świra )
-ponoć życie zaczyna się po 50-tce,..no może
po dwóch..
R25: Baccara 2,9 V6
Imię: Rządówka Pomógł: 19 razy Wiek: 59 Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3687 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-09-22, 08:41
dzieki za informację - same prace będę mógł wykonac dopiero w przyszłym tygodniu po Matki Boskiej Pieniężnej - na razie robie rozeznanie. Sam alternator na razie ładuje poza krótkimi przerwami, kiedy zawieszą się szczotki.
No ja nie wiem Tomala czy ten luz jest dobry. To stosuje się do maszyn o podwyższonych obrotach i pracujących w zmiennych temperaturach (ale na prawdę w dużym zakresie- np 230 stopni). W dodatku często bywają bez smaru- trzeba sprawdzić.
Według mnie łożyska do alternatora powinny mieć luz normalny.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum