R25: 2,2/2,5 TX/V6Turbo J7T/Z7U B29E/B29G 86?/90 Pomógł: 3 razy Wiek: 40 Dołączył: 26 Sie 2005 Posty: 497 Skąd: Radom
Wysłany: 2007-11-20, 09:45
Korzystalem z odmrazacza poprzedniej zimy (tzn poprzedniej jak bylem w Polsce czyli tej 2 lata temu) i przy mrozach -20 wystarczylo popsikac, poczekac 10-20 sekund i wycieraczki wlaczyc. Niestety nie pamietam firmy, ale pisze bo wiem ze jakis konkretny dziala:)
_________________ The two most common elements in the universe are Hydrogen and stupidity.
Harlan Ellison
Tak sobie właśnie pomyślałem czy ktoś sprawdzał jak takie środki traktują uszczelki na szybach ? Bo co prawda szybę ratujemy, ale może uszczelka żyć krócej. Pozatym na bocznych szybach nie mam wycieraczek . Czym trzeba je wytrzeć ?
No i na koniec coś, co mnie nurtuje od wczoraj. Czy są jakieś środki na pozbywanie się błota i kurzu z szyby ? Oczywiście tak, żeby nie jej porysować . Czy miękka karta kredytowa jest jednak twardsza od ziarenek piasku zmiatanych wycieraczkami ?
Popatrzcie na swoje szyby i powiedzcie mi jakich kresek macie więcej. Czy te od wycieraczek, czy od karty kredytowej ?
[ Dodano: 2007-11-20, 11:35 ]
szopen napisał/a:
wystarczylo popsikac, poczekac 10-20 sekund i wycieraczki wlaczyc
Znaczy peryskopy zrobić ? A co z resztą widoczności ? Skrobane, czy jakaś szmatka ?
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2007-11-20, 15:55
ja radze sobie bez rozmrazaczy zwykla skrobaczka trojkatna (uzywam tylko i wylacznie tej czesci z gumka) ale tez sie zastanawialem nad zakupem rozmrazacza tylko niech ktos poda jakas konkretna marke wyprobowana przez niego.
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum