R25: 2150,TX,J7R,1992
Wysłany: 2007-11-28, 19:44
Ja sam rozbieram samochody na graty i na dobrą sprawe takich ja jest w okolicy kilkunastu ,nie mówiąc o ogromie warsztatów które handel częściami łączą z naprawą samochodów.
Mało która firma jest tak w 100%przystosowana do demontażu zgodnie z wszystkimi przepisami ochrony środowiska.
Tak wysoki kary napewno zachwiałyby rentowność finansową firm.
Zobaczymy jak zaczną sie na serio kontrole(bo one do tej pory caly czas grozily)to trzeba będzie zwinąć interes.
A ja nadal jestem ciekawy jak można rozebrać auto i legalnie się go pozbyć ? Znaczy zutylizować, by nie płacić ubezpieczenia. Temat był już poruszany, ale może coś się zmieniło ostatnio ?
Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-11-28, 21:22
Tombog napisał/a:
A ja nadal jestem ciekawy jak można rozebrać auto i legalnie się go pozbyć ?
W tym temacie nic się nie zmieniło.
Ja kupiłem autko już wyrejestrowane,co mnie bardzo cieszyło,nie miałem zadnych problemów i kosztów z tym związanych
Często się zdarza że lepiej sie wychodzi na sprzedarzy dokumentów niż na sprzedaży auta +do tego nawet złomomiarze przyjadą i zabiorą resztę.
Tak też myślałem, że to trudny kawałek chleba . Tylko czy dzisiaj ktoś jeszcze zechce kupić papiery R25 ? Co innego drogie auta, a tutaj zysk minimalny, nieadekwatny do roocizny
do baccary 2,5 turbo takowe posiadam...
w kwestii przepisow nic sie nie zmienilo i nie zmieni...
a co demontarzu...ludzie za duzo zaczeli na czarno zarabiac a panstwo sobie z tego zdaje sprawe i kladzie na tym lape
Ostatnio zmieniony przez blondas 2007-11-28, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
jak można rozebrać auto i legalnie się go pozbyć ?
normalnie. wymontowujesz to, co Ci potrzebne, a resztę z numerem nadwozia odprowadzasz na legalną stację demontażu. dopłacasz pieniądze za każdy kg niedowagi katalogowej i dostajesz papier.
i masz legalnie.
inwencja aby zapłacić jak najmniej- to twoja rzecz. na sztuke jakies złomowe części, albo inne zbędne graty od kolegów z klubu...
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Oj Janusz. Przecież wiesz o co mi chodzi. W dowód niewiele części wejdzie, a do pełnej wagi trzeba trochę dozbierać. Znowu na ratunek przyjdzie Antoni Chryszczewicz. Tylko, że to drugie auto pod rząd w jednym TU więc trochę nie bardzo.
Miało być legalnie, więc nie przytaczałem popularnego sposobu lania betonowej podłogi na wagę.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Ostatnio zmieniony przez Janusz 2007-11-29, 23:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum