Wysłany: 2007-12-18, 09:23 Recylkulacja powietrza - parowanie
Witam po dłuższej nieobecności..
wracam poniekąd do tematu.. Mam cały czas problem z zaparowanymi szybami podczas deszczowej pogody albo przy minusowej temp. Po chwili jak włącze ogrzewanie mam totalnie zaparowany cały samochód
problemu nie ma gdy wcisnę magiczny przycisk recyl. Para ładnie znika z szyb jest cieplutko w samochodzie wszystko git. jednak jak wiadomo zapala się przy okazji kontrolka od klimatyzacji co pewnie uruchamia sprężarkę (poprawcie mnie jeśli się mylę). Więc jak to jest z tym w autach z klimą ?
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2007-12-18, 16:01
U mnie wlaczajac recyrkulacje wlacza sie rowniez sprezarka....
Twoje objawy sugeruja, ze masz zapchany filtr przeciwpylkowy ale sek w tym, ze w R25 nie bylo to stosowane (a przynajmniej manuale wszelakie milcza o tym). A wiatrak nawiewu ci dziala?
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Wiatrak nawiewu raczej nie działa bo mogę ustawić albo max temp albo min. Chodź po włączeniu magicznego przycisku recyc wydaje mi się że w niewielkim stopnu można regulować temp. nadmuchu..
i cały w tym sęk z tą sprężarką bo aktualnie jeżdżąc po mieście w korkach średnie spalanie przy tej temp. wyszło mi 17l na szczęście dużo nie jeżdżę.
Tak się zastanawiam, że może mam pozatykane jakieś wloty powietrza gdzieś przy podszybiu
R25: Turbo-DX B290 '91
Imię: Renia Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 24 Maj 2005 Posty: 1076 Skąd: Siedlce
Wysłany: 2007-12-18, 20:07
Suvis napisał/a:
Wiatrak nawiewu raczej nie działa bo mogę ustawić albo max temp albo min.
To akurat sa typowe objawy niedzialania wiatraczka schowanego nad prawa noga kierowcy zasysajacy powietrze z kabiny do czujnika temperatury wewnetrznej. Nie ma to nic wspolnego z wentylatorem nawiewu.
_________________ Jesli cos nie dziala to popraw styki
Konrad- ty to juz na prawdę chyba na sztuki te posty piszesz. Polecam lekturę regulaminu.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum