Od soboty, 1 października, do końca lutego obowiązkowo jeździmy z włączonymi światłami mijania całą dobę.
Zapominalscy kierowcy w przypadku niestosowania się do przepisów ruchu drogowego mogą zostać ukarani mandatem w wysokości 100 zł oraz dwoma punktami karnymi. Zgodnie z zapewnieniami policji nie powinni przy tym liczyć na taryfę ulgową w postaci pouczenia. Obowiązek jazdy z włączonymi światłami wszedł w życie kilka lat temu i nie powinien być "nowością" dla prowadzących.
O zupełnie o tym zapomniałem - na szczęście ja do pracy na 7.15 więc rano jest szaro i ponuro więc jechałem na światełkach. Ale po południu mogło byc gorzej tym bardziej, że wyszło ładne słoneczko.
Wczoraj naprawiłem przeciwmgielne bo jedno nie miało masy i nie paliło.
Od soboty, 1 października, do końca lutego obowiązkowo jeździmy z włączonymi światłami mijania całą dobę.
Zapominalscy kierowcy w przypadku niestosowania się do przepisów ruchu drogowego mogą zostać ukarani mandatem w wysokości 100 zł oraz dwoma punktami karnymi. Zgodnie z zapewnieniami policji nie powinni przy tym liczyć na taryfę ulgową w postaci pouczenia. Obowiązek jazdy z włączonymi światłami wszedł w życie kilka lat temu i nie powinien być "nowością" dla prowadzących.
Jako, że spora cześć kierowców w tym może i na naszym forum mogła zapomnieć
postanowiłem odświeżyć temat, jednak tu następuje pewna korekta
OD 1 października NIEDZIELA
_________________ "...a kto umarł ten nie żyje... "
Ja jeaszcze się nie przyzwyczajiłem zawsze przypominam sobie po przejechaniu kilkadziesięciu metrów.Do tej pory obyło sie bez mandatu ale to dopieo początek jeszce jest jasno kiedy kończymy pracę.
Ja jeżdżę motocyklem. Więc musze jeździć na światłach przez cały rok. Przyzwyczaiłem się, że trzeba o światłach pamiętać.
_________________ Swoimi wypowiedziami nie zamierzam nikogo obrazic. Pamiętaj jednak, że mam prawo do własnego zdania i zamierzam je wyrażac publicznie. Jeśli Ci się nie podoba nie musisz wcale go czytac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum