R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2007-11-28, 17:12
Nie mam teraz ani czasu ani warunków aby sobie coś popróbować ale mi chodzi bardziej o coś takiego: taka próbka w photoshopie na prędce zrobiona
Bawić się trzeba. Przecież głównie chodzi o rozrywkę w życiu. A jak się nie spróbuje, to się nie zobaczy. Ja gdybym coś takiego robił zadbałbym tylko, aby nie poczynić nieodwracalnych zniszczeń, albo miał w zapasie inną tapicerkę. Ale jeśli komuś nie zależy to niech się bawi swobodnie.
Chętnie zobaczę efekty i doradzę, jeśli mnie ktoś spyta.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imiÄ™ Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: R25 TX 2,2 J7TA732 KAT B/G 1992 Pomógł: 13 razy Wiek: 78 Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 538 Skąd: werbkowice
Wysłany: 2007-11-28, 23:20
Janusz napisał/a:
Ja gdybym coś takiego robił zadbałbym tylko, aby nie poczynić nieodwracalnych zniszczeń
Wszelkie experymenty robię nie naruszając orginału .
a oto tak wygląda efekt końcowy
pozostała mi jeszcze do wykonania gałka dzwigni zmiany biegów
Najbardzie cieszy mnie podwyższenie rantu półki wreszcie drobiazgi tam położone przestały spadać na zakrętach i przy ruszaniu
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
R25: 2,0 txe 1991 Pomógł: 11 razy Wiek: 41 Dołączył: 08 Sie 2005 Posty: 1354 Skąd: Nałęczów
Wysłany: 2008-02-23, 11:43
Za dużo i zbyt nachalnie. gdyby np okleić tylko popielniczkę bez ramki wokół niej było by lepiej, tą okleinkę przed pasażerem dać wyżej, za półeczką i też już było by lepiej, a na desce jak już to tylko cienki pasek tam gdzie sterowanie od klimy najlepiej z napisem renault
PAFNUCY- to nie mój samochód, ja uznaję tylko oryginalne piękno. Te zdjęcia pochodzą od kolegi z Francji, który ma limitowaną serię Albertville.
Jak dla mnie nie jest to tragiczne, ale za dużo tego. Za szerokie listwy, tak jak już ktoś wyżej powiedział- niepotrzebnie wokół popielniczki. Przy kireownicy też za dużo i widać jak materiał odstaje na zgięciu.
Poza tym brak wykończenia na drzwiach.
Ale jak się kiedyś uzbiera tych pomysłów, to po wybraniu najciekawszych jakiś wytrwały amator może coś fajnego zrobi.
Wygląd taki mercedesowy . Za durzo i bez smaku, ale kierunek chyba właściwy . Generalnie co by nie przykleić, to będzie wieś. Jedynie wpasowanie (wprasowanie ... ?), jak w baccarze na boczkach ma sens, ale tak się nie da w garażu zrobić chyba.
hehehehe, Maveras.
Ale plama. Tapicerka jest skórzana i to w dodatku FABRYCZNA.
Jak wspominałem, to wersja albertville z serii olympique '92. Ma jeszcze w pakiecie białe felgi ze srebrnymi rantami i nakładki na progi, tez białe.
tu mozesz sobie zobaczyc całą taka prawie nówkę
http://aebergon.club.fr/R...5_Olympique.htm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz gÅ‚osować w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum