poczekajcie jeszcze troche a zobaczycie ze na pewno bedzie trzeba kupic całe auto na czesci zeby cos wymienic w swoim.co powiecie na wasze automaty ,mysli ktos o wymianie skrzyni na nową.
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2008-03-14, 00:11
No niezła rzeźba i zeby chociaz było prosto i dobrze wykończone :/.
Tarcza hamulcowa tez widać długo nie uzywana.
Przewody hamulcowe tez jeszcze fabryczne ( u siebie wymianialem niedawno bo były całe popękane z zewnatrz )
Co do drązka to przejrzalem dzis kilka katalogów firm i producentów i niestety nikt tego nie oferuje. Zostało jeszcze troche firm a linki do katalogów sa na stronie ktora Ci podałem wczesniej.
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
No niezła rzeźba i zeby chociaz było prosto i dobrze wykończone :/.
Tarcza hamulcowa tez widać długo nie uzywana.
Przewody hamulcowe tez jeszcze fabryczne ( u siebie wymianialem niedawno bo były całe popękane z zewnatrz )
niedalej jak rok wstecz dopadłem tenże drążek kompletny tu właśnie: http://www.autowojciech.pl/ mieli na składzie i to był bodajże Sasic a cena to było jakieś 140PLN!
sa jeszcze gorsze zamienniki...
sasic to jeszcze ujdzie...
stanelo na tym ze zamowilem oryginal i czekam...po swietach bede montowal
wlasnie dzis dostalem kurierkiem...
nie zawacham sie ich zamontowac we wtorek
Nie montuj, szkoda, takie ładne, nowe...
Pod kołderkę i zachować, na starych jeszcze z 10 000 da się zrobic.
_________________ A part le sexe Francais, superbe, il y a aussi la motorisation Francaise!
>>>>>>>>> Mam na imię Janusz i jestem renoholikiem <<<<<<<<<<
R25: 2,9 V6 Injection Z7W B29F 1990 Pomógł: 17 razy Wiek: 47 Dołączył: 08 Mar 2007 Posty: 1603 Skąd: Grudziądz/Pszczyna
Wysłany: 2008-03-31, 09:30
Po walce ze spręzarką, jako że miałem zdjęte koło, też z czystej ciekawości odkręciłem drązek i jak sie mozna było spodziewać tuleja luźno sobie latała z gnieździe :-/.
Zaraz ruszam na łowy , wertować katalog zawieszeń do sklepu. Potrzebna tuleja 29mm srednicy zewnetrznej 58mm długośc i 12mm srednica sruby.
Jak ktoś jeszcze nie odkręcał tego drązka to proponuje to zrobić bo na przykreconym mało co można zauwazyć ( moj tez sie zachowywał dobrze), a jak by nie bylo to element gornego wahacza i ma takie same obciazenia jak tuleja wahacza.
[ Dodano: 2008-03-31, 12:56 ]
No i przejrzałem 950 stron katalogu, a najsmieszniejsze jest to ze przy R25 i Espace stoi jak byk ..."Tuleja drązka" oznaczenie SASIC 4003347
Wymiary srednica wew. 12mm, zew. 30mm, kołnierz 41,5mm Długośc wew.58 zew.45 + 4,5mm ( grubośc kołnierza ) . Cena 27zł
Zdjęcie tutaj:
_________________ Nie sztuka być królem. Sztuką jest być dobrym królem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie moesz zacza plikw na tym forum Moesz ciga zaczniki na tym forum